Μουσική βραδιά της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων με το Σύνολο Κρουστών της Παλαιάς Φιλαρμονικής
Συμμετείχαν συνολικά 30 και πλέον μουσικοί διαφόρων ηλικιών της Σχολής Κρουστών της Παλαιάς Φιλαρμονικής
ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σύνολο Κρουστών της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά) πλαισίωσε μουσικά τη βραδιά που διοργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κέρκυρας, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση των θερινών συναυλιών που δίνει κάθε χρόνο. Η εκδήλωση διεξήχθη την Κυριακή 9 Ιουλίου, στον χώρο του Προσκοπείου Κέρκυρας.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε κατά κύριο λόγο διασκευές δημοφιλών κλασικών έργων για σύνολο κρουστών. Πιο συγκεκριμένα, η συναυλία άνοιξε με το εμβατήριο The Washington Post του John Philip Sousa, για να ακολουθήσει το Montagues and Capulets από το μπαλέτο Romeo and Juliet του Sergei Prokofiev.
Στη συνέχεια, τη τιμητική της είχε η όπερα, με διασκευασμένα αποσπάσματα μελοδραματικών έργων από τους Θοδωρή Κοσκινά και Σπύρο Κατσούρη. Ειδικότερα, ακούστηκαν το Meditation από την όπερα Thais του Jules Massenet (με soloist την Ευτυχία Ζερβού στο βιολί), η Εισαγωγή από την όπερα Il Barbiere di Siviglia του Gioachino Rossini, το Intermezzo από την Cavelleria Rusticana του Pietro Mascagni, καθώς και η Εισαγωγή από το Nabucco του Giuseppe Verdi. Ακούστηκαν επίσης το Zirkus Renz του Gustav Peter (σε διασκευή του Σπύρου Προσωπάρη για δύο ξυλόφωνα, με soloists τους Νίκο Γείτονα και Κωνσταντίνο Σουρβίνο), το Α time for us από τη μουσική του Nino Rota για τη κινηματογραφική ταινία Romeo and Juliet (επίσης με soloist την Ευτυχία Ζερβού στο βιολί) και το γραμμένο ειδικά για σύνολο κρουστών έργο του Patrick Glenn Harper, Andromeda. Το πρόγραμμα της συναυλίας ολοκληρώθηκε με το March No.1 από τη σειρά εμβατηρίων Pomp and Circumstance (op.39) του Edward Elgar.
Στην εν λόγω συναυλία του Συνόλου Κρουστών συμμετείχαν συνολικά 30 και πλέον μουσικοί διαφόρων ηλικιών της Σχολής Κρουστών της Παλαιάς Φιλαρμονικής. Τη διδασκαλία, προετοιμασία και μουσική διεύθυνση του Συνόλου είχαν οι διδάσκοντες της Σχολής, Μάριος Μουζακίτης και Νίκος Μεταλληνός, ενώ στο πιάνο συνόδευσε ο Γιάννης Καρανικόλας.
ΦΩΤΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΛΙΔΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».