Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Μάντζαρος» στη Λεμεσό στο 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
26 Ιουνίου 2023 / 10:09
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Οι ήχοι του Μουσικού Σώματος έδωσαν μια ξεχωριστή χροιά στη διοργάνωση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κύπρο και, πιο συγκεκριμένα, στην Λεμεσό βρέθηκε το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος» το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Ιουνίου, συμμετέχοντας στο εκεί διοργανωθέν 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών.

 

Το εν λόγω Φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λεμεσού και το Ίδρυμα «Θεοτόκος», με τη στήριξη και του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου. Εκτός από την Φ.Ε. «Μάντζαρος», σε αυτό συμμετείχαν ακόμη η Φιλαρμονική Δήμου Λεμεσού, η Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας, η Φιλαρμονική Δήμου Μέσης Γειτονιάς, καθώς και η Μπάντα της Κυπριακής Αστυνομίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, τα συμμετέχοντα μουσικά σώματα παιάνισαν παρελαύνοντας στους δρόμους της Λεμεσού, καθώς και σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως έμπροσθεν του Διοικητηρίου.

Στο τέλος της εμφάνισης αυτής, το Μουσικό Σώμα της Φ.Ε. «Μάντζαρος» με επικεφαλής τον αναπληρωτή αρχιμουσικό Σπύρο Ρουβά, παιάνισε μαζί με την Φιλαρμονική Λεμεσού.

Η συνέχεια δόθηκε λίγο αργότερα στον αύλειο χώρο του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία του Μουσικού Σώματος της «Μάντζαρος», την οποίαν καλωσόρισε θερμά ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει έργα συνθετών από τον Georges Bizet έως τον Σπύρο Μαυρόπουλο, ενώ είχε προηγηθεί αντίστοιχη συναυλιακή εμφάνιση της Φιλαρμονικής Λεμεσού.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίστηκαν την Κυριακή, με όλες τις συμμετέχουσες Φιλαρμονικές να παρελαύνουν στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο Λεμεσού, και κορυφώθηκαν με νέα συναυλία του Μουσικού Σώματος της «Μάντζαρος» υπό τον αρχιμουσικό Σωκράτη Άνθη, στον παλαιό μόλο της πόλης.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη παρουσία της Φ.Ε. «Μάντζαρος» στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε προηγηθεί κι εκείνη στην Πάφο το 2017.

 

ΦΩΤΟ@ΦΕ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».