Τετάρτη 22.01.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διήμερο τεχνών με Δ. Μαραγκόπουλο & Ευαγ. Ράντου στο Garage

Garage Performing Arts Center
18 Ιανουαρίου 2017 / 10:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Garage Performing Arts Center

σε συνεργασία με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, 2ημερο εργαστηρι με εισηγητές τον Δημητρη Μαραγκοπουλο και την Ευαγγελία Ράντου, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 
Το Μεταπτυχιακό προγράμμα του Μουσικού τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου ξεκίνησε το 2014 υπό τον Επιστημονικό και  Καλλιτεχνικό Σχεδιασμό του Καθηγητή Δημήτρη Μαραγκόπουλου, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο στα 3 χρόνια λειτουργίας του με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
 
Μέχρι σημερα στο μεταπτυχιακό προγράμμα, το οποίο υποστηρίζεται από το Garage Performing Arts Center φιλοξενώντας τα εργαστήρια, έχουν διδάξει οι:
Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Νεφέλη Σταματογιαννοπουλου, Αλεξάνδρα Καζαζου, Ευαγγελία Ράντου, Θανάσης Πιλιλης & Ανδρέας Ζαφειρόπουλος.
 


Ο καινοτόμος αυτός κύκλος μεταπτυχιακών σπουδών έχει σαν κύριο στόχο να δώσει  εξειδικευμένες και σε βάθος πρακτικές, θεωρητικές γνώσεις και εμπειρίες. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις της μουσικής με την εικόνα και ειδικά τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, την video art, τη διαφήμιση και την εικονική πραγματικότητα (τρισδιάστατη, mapping projection, video - games κλπ). Μέσα από συνθέσεις πρωτότυπης μουσικής, ειδικές εργασίες, σεμινάρια και εργαστήρια, γίνεται μια συστηματική προσέγγιση των συναρπαστικών σχέσεων Μουσικής  και  Εικόνας.

Πέρα όμως από τις σχέσεις αυτές οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις διασυνδέσεις της μουσικής και με άλλες παραστατικές τέχνες όπως το Θέατρο, ο Χορός και οι διαφορές μορφές σύγχρονων πολύτεχνων παραστάσεων (performances).

Οι μεταπτυχιακές αυτές σπουδές, μέσα στο σημερινό μεταλλασσόμενο και επισφαλές επαγγελματικό και κοινωνικό πεδίο όπου ο νέος δημιουργός καλείται να βαδίσει, δίνουν τη δυνατότητα σημαντικών επαγγελματικών προοπτικών. Η συμμετοχή διακεκριμένων διδασκόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό - και ενδεικτικά από ιδρύματα όπως η Royal Academy, το Royal College of Music, το Kings College, οι Ανώτατες Σχολές Μουσικής και Τεχνών της Στουτγάρδης, του Βερολίνου καθώς και οι υποδομές της Σχολής, εξασφαλίζουν ένα πολύ γόνιμο και δημιουργικό περιβάλλον για τους σπουδαστές από όλη την Ελλάδα.
 
Εισηγητές στα εργαστήρια που θα ακολουθήσουν στο τρέχον έτος θα ειναι οι:
Γιώργος Κατρης - "Δημιουργική χρήση της κινηματογραφικης μουσικης"
Φωτεινή Σωτηρχου - "Προσέγγιση συστήματος Meyerhold"
Vasko Hexel (Royal College of Music, London) - "Μουσική για τον Κινηματογράφο"
Ken Hesketz(Royal College of Music, London) - "The moving body, Dancetheater".