Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Τμήμα Μουσικών Σπουδών
25 Απριλίου 2023 / 12:07

Θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα και θα κορυφωθούν με τριήμερο εκδηλώσεων από 1 έως και 3 Ιουνίου 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά και από την έγκριση της θετικής έκθεσης εξωτερικής αξιολόγησής του, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Τ.Μ.Σ.) του Ιονίου Πανεπιστημίου συνεχίζει τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 30 ετών από τη ίδρυσή του, με δύο προγραμματισμένες συναυλίες για τις ημέρες αυτές.

Η πρώτη εξ αυτών, θα λάβει χώρα στην Ιόνιο Ακαδημία την Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 19.30. Πρόκειται για το ρεσιτάλ τραγουδιού της καταξιωμένης Λιθουανής υψιφώνου Julija Stupnianek-Kalėdienė (σολίστ στο Εθνικό Θέατρο Όπερας & Μπαλέτου της Λιθουνίας και διδάσκουσας στην Ακαδημία Μουσικής & Θεάτρου της χώρας), σε έργα των Claudio Monteverdi, Antonio Vivaldi, Antonín Dvořák, Jacques Offenbach, Reynaldo Hahn, Francisco de Lacerda, Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Juozas Gruodis και Francesco Paolo Tosti. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει η Giedre Muralyte (λέκτορας της Ακαδημία Μουσικής & Θεάτρου της Λιθουανίας επίσης), η οποία την ίδια ημέρα θα δώσει και διάλεξη στο Τ.Μ.Σ. με θέμα την βρετανική φωνητική μουσική του 20ού αιώνα (Τ.Μ.Σ., Αίθουσα 103, 15.00). Τόσο η Julija Stupnianek-Kalėdienė, όσο και η Giedre Muralyte, βρίσκονται στην Κέρκυρα ως προσκεκλημένες καθηγήτριες στο Τ.Μ.Σ., στο πλαίσιο του Erasmus Master Class.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Πέμπτη 27 Απριλίου (και ώρα 12.00) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της τάξης ιστορικών φλάουτων του Τ.Μ.Σ., με τίτλο "Μια ιστορία του φλάουτου: από την Αρχαιότητα στον 21ο αιώνα".

Εκεί θα παρουσιαστούν διάφορα είδη της οικογένειας του φλάουτου με ράμφος και του πλάγιου φλάουτου, καθώς και το ανάλογο ρεπερτόριο από την Αρχαιότητα, την Αναγέννηση και το Μπαρόκ μέχρι το σήμερα με ενδεικτικά έργα των Johann Gottfried Walther, Georg Philipp Telemann, Willem de Fesch κλπ. Συμμετέχουν οι φοιτητές: Κατερίνα Κτενιαδάκη, Αλκίνοος Παπαγιανέλλης, Φωτεινή Σταυρούδη, Χριστίνα Τανή.  Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Κούντουρας, απαγγελία: Θανάσης Μαρκίδης.
Σε αμφότερες τις συναυλίες η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εορτασμών συνέχεια

Ωστόσο, οι εορτασμοί για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Τ.Μ.Σ. πρόκειται να συνεχιστούν και το προσεχές διάστημα και να κορυφωθούν με του με τριήμερο εκδηλώσεων από 1 έως και 3 Ιουνίου 2023.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο αυτό, στις 2 Ιουνίου 2023 διοργανώνεται και Επετειακή Ημερίδα με 20λεπτες ομιλίες Διδακτόρων, Υποψήφιων Διδακτόρων και Μεταπτυχιακών φοιτητών του Τ.Μ.Σ., στην οποία θα παρουσιαστούν πτυχές της τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας του Τμήματος. Η Επετειακή Ημερίδα πρόκειται να λάβει χώρα μεταξύ 09:00 και 14:00 με δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής.

Όσοι Διδάκτορες, Υποψήφιοι Διδάκτορες και Μεταπτυχιακοί φοιτητές επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παραπάνω Επετειακή Ημερίδα καλούνται να καταθέσουν τον τίτλο και την περίληψη (έως 150 λέξεις) της πρότασής τους, καθώς και σύντομο βιογραφικό (έως 100 λέξεις), μέχρι 15 Μαΐου 2023 στο email [email protected] . 

ΜΑΚΗΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ