Τρίτη 25.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυκλοφορεί το «ΕΝ – The Magazine» Φεβρουαρίου

EN THE MAGAZINE
15 Φεβρουαρίου 2023 / 17:59
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Το «ΕΝ – The Magazine» Φεβρουαρίου (#19) τιμά τον μήνα του έρωτα, του ραδιοφώνου και της καρναβαλικής ανεμελιάς…

• Ο Περικλής Κατσαρός απαντά στο… προαιώνιο ερώτημα, αν, τελικά, «περνά ο έρωτας απ’ το στομάχι», ο Έρωτας Γογγάκης μοιράζεται την εμπειρία του… να σε λένε Έρωτα και η… σκαπάνη ανασύρει απ’ τη λήθη ένα παλαιό, λησμονημένο love story (του Relja, της Nada και μιας ανώνυμης Κορφιάτισας), σε φόντο Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
• O Γιώργος Ράδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, ξετυλίγει μνήμες απ’ την… ηρωϊκή εποχή των (Κερκυραίων) ραδιοπειρατών και του… εφιαλτικού, ραδιογωνιόμετρου.
• Η Άννη Νούνεση θυμάται τους αξέχαστους, καρναβαλικούς χορούς στον «Φοίνικα», με τη φωνή του Κωστή Πλασκασοβίτη, ενόσω, δίπλα, παρελαύνουν οι κλασικοί τύποι, φιγούρες και μορφές του νεώτερου, κατά βάση, αστικού καρναβαλιού του τόπου.
 
Επίσης…

… τρία χρόνια μετά το (αναγκαστικό) κλείσιμο του «ΕΠΤΑ Τεχνών», ο Ανδρέας Τρύφωνας ξαναβάζει το κλειδί στην κλειδαριά και σκιαγραφεί τις «μουντζούρες» μιας δύσκολης περιόδου, κυρίως, όμως, τα χαμόγελα των καλύτερων, που έρχονται. Προσεχώς…
 
Κι ακόμα…

• Ένας special, exodus guide, με τις 10+2 καλύτερες προτάσεις για τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης.
• Η ιστορία, «μυστικά» και οι μύθοι του επιβλητικού αρχοντικού Κομπίτσι, στην καρδιά της πόλης.
• Το… καθ’ οδόν Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας και το νεότευκτο Αρχείο του Εργατικού Κέντρου.
 
Και, φυσικά, οι μόνιμες στήλες για πολιτισμό, βιβλίο, γαστρονομία, αστρονομία…
 
Kαι αυτόν τον μήνα…

… μια ξεχωριστή ματιά, με τον τρόπο του «ΕΝ», σε ανθρώπους και δράσεις της Κέρκυρας. Του πολιτισμού, των τεχνών, της δημιουργίας, της μνήμης, του well living, της πρότασης, της θετικής σκέψης. Μιας Κέρκυρας, που, όπως λέει και… το ρητό, δεν ξεχνάει να θυμάται ποια (οφείλει να) είναι…

Ζητείστε το ΕΝ Φεβρουαρίου ΄23 στα εξής σημεία...

ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΠΛΟΥΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΓΚΙΤΣΗΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΖΑΜΑΝΦΟΥ (Ευγενίου Βουλγάρεως)
ΝOSTOS (Ευγενίου Βουλγάρεως)
ΣΤΕΡΓΙΟΥ Θ. (Πρακτορείο, Ευγ. Βουλγάρεως)
ΑRTISSIMO (Πίνια)
ΣΤΑΡΕΝΙΟ (Γκίλφορδ)
LISTON (Κάτω Πλατεία)
SESSIONS (Κάτω Πλατεία)
ΑΡΚΑΔΙΟΝ (Πεντοφάναρο)
RED HOT CHILLI BURGER (Eβραϊκή)
SΤΟRIES (Πεζόδρομος)
ΚΙΟΣΚΙ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας)
ΕΜΕRAL (Σαρόκο)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΛΥΓΕΡΗ (Γαρίτσα)
ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ (Εθν. Κέρκυρας - Λευκίμμης)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (έναντι ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ)
ΜΠΡΙΚΙ (έναντι πρ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (έναντι ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΥ)
 
Θυμίζουμε ότι...

...εάν, για διευκόλυνσή σας, επιθυμείτε το περιοδικό να σας αποστέλλεται κάθε μήνα κατ' οίκον, εντός ή εκτός Κέρκυρας, είναι διαθέσιμη η συνδρομητική μας υπηρεσία (πληροφορίες, «Eνημέρωση», τηλ. 26610 23494).
 

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).