Τετάρτη 02.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επανασύσταση της Ιονικής Ακαδημίας 1808

ΚΕΡΚΥΡΑ
10 Ιουνίου 2022 / 17:18

Συμβολική εκδήλωση παρουσία πολλών Ακαδημαϊκών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας πραγματοποιήθηκε σε μια ειδική τελετή, η επίσημη κατάθεση προς αρχειακή φύλαξη των Συστατικών Εγγράφων της επανίδρυσης της Ιονικής Ακαδημίας 1808. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ιονικής Ακαδημίας 1808, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας και Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίων, κ. Αναστάσιος-Ιωάννης Δ. Μεταξάς, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρίας κ. Θανάση Μακρή και στον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Γιάννη Πιέρη, τις σχετικές Δέλτους.

Τη συμβολική αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ακαδημαϊκοί: Αναστάσιος Γερμενής, Νίκος Καραπιδάκης, Κώστας Καρδάμης, Νίκος Κουρκουμέλης, Γεράσιμος Παγκράτης, Αμαλία Παππά, Μιχάλης Πολίτης, ο πρόεδρος των Φίλων της Ιονικής Ακαδημίας 1808 κ. Φώτης Κρεμμύδας, καθώς και η Πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κα Ελένη Πυλαρινού.

Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Τακτικού Μέλους της Ιονικής Ακαδημίας 1808 και Αντεπιστέλλοντος Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Ομότιμου Καθηγητή Ανοσολογίας κ. Αναστάσιου Γερμενή, με θέμα: «Διαδικαστικές και κανονιστικές επιπτώσεις του εμβολιασμού στα Επτάνησα μετά από την πρώτη επιστημονική εφαρμογή του».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Βουλευτής Κερκύρας κ. Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κυρία Μερόπη Υδραίου, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Φλώρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/βαθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κερκυραϊκής Κληρονομιάς και Μέγας Ευεργέτης της Αναγνωστικής Εταιρίας κ. Σπύρος Φλαμπουριάρης, η Πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κερκύρας κυρία Μαρία Μάνδηλα, ο διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ κ. Σπύρος Ζερβόπουλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Ιονική Ακαδημία 1808, έως τώρα στελεχώνεται απο ενενήντα εννέα προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από διαφόρους κλάδους των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών, και θα φιλοξενείται για όσο διάστημα χρειαστεί στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας.