Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Χαιρετίζουμε την εγγραφή των φιλαρμονικών μας στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Δημήτρης Μπιάγκης
03 Μαρτίου 2022 / 14:48

Αξίζουν συγχαρητήρια στις διοικήσεις των φιλαρμονικών σωματείων του τόπου μας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εγγραφή των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς χαιρετίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, επισημαίνοντας ότι αποκτούν πλέον ένα καθοριστικό εργαλείο που θα καθιστά περισσότερο επιβεβλημένη την στήριξή τους από τον δημόσιο τομέα:

«Η εγγραφή των Φιλαρμονικών Σωματείων της Κέρκυρας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελεί το πρώτο και ουσιαστικό βήμα που ορθώς έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση η Υπουργός Πολιτισμού, σε επίκαιρη ερώτησή που της έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019, ώστε να αποκτήσουν πιστοποίηση, να κατοχυρώσουν με σαφή και διεθνώς αποδεκτό τρόπο την σημασία, την παράδοση και το έργο τους και συγχρόνως να αποκτήσουν ένα καθοριστικό εργαλείο που θα καθιστά περισσότερο επιβεβλημένη την στήριξη τους από τον δημόσιο τομέα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις διοικήσεις των φιλαρμονικών σωματείων του τόπου μας που άδραξαν την ευκαιρία και προχώρησαν σε τούτο το διάβημα που έρχεται μετά από μια δύσκολη περίοδο πανδημικής κρίσης που έθεσε σε αμφισβήτηση την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Οι φιλαρμονικές μας βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, καθώς καλούνται να χρηματοδοτήσουν εξ ολοκλήρου τις αυξημένες λειτουργικές τους υποχρεώσεις και να συντηρήσουν τον μουσικό εξοπλισμό τους. Η κρίση της πανδημίας αποδυνάμωσε ακόμα περισσότερο αυτούς τους φορείς δυσχεραίνοντας το έργο που επιτελούν, καθιστώντας επιτακτική πλέον τη συνδρομή της πολιτείας.

Ο δρόμος για την ουσιαστική μέριμνα, στήριξη και χρηματοδότηση από την πολιτεία για τη διασφάλιση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι δύσκολος αλλά πλέον ανοίγεται μπροστά μας».