Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργαζόμενοι Αχιλλείου: Ανυπόστατες οι καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων ΕΤΑΔ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ
21 Φεβρουαρίου 2022 / 10:43

Μετά από 30 χρόνιας απραξίας και σημαντικής φθοράς για το μοναδικό αυτό πολιτιστικό μνημείο για πρώτη φορά υλοποιείται ένα τεράστιο έργο συντήρησης και αποκατάστασης με πόρους του ΕΣΠΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σκληρή απάντηση απέναντι στις καταγγελίες και ενέργειες που προέρχονται «Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου" δίνει το Σωματείο Εργαζομένων του Αχιλλείου.

Τονίζει ότι πρόκειται για ανυπόστατες καταγγελίες που έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία που διάγει το  Αχίλλειο Μουσείο τα  δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας και ενώ καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ως διαχειρίστριας Εταιρείας, για τη διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων του Μουσείου.


Η ανακοίνωση

Δυστυχώς εμείς οι εργαζόμενοι του  Αχίλλειου Μουσείου για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο  στόχαστρο ανυπόστατων καταγγελιών και ενεργειών που προέρχονται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΣΕΕΑΔ)».  

Οι καταγγελίες και οι ενέργειες αυτές έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία που  διάγει  το  Αχίλλειο Μουσείο τα  δύο τελευταία  χρόνια, λόγω της πανδημίας και ενώ καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ως διαχειρίστριας Εταιρείας, για τη διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων του Μουσείου.

Επιπλέον, οι ανυπόστατες πληροφορίες που κυκλοφορούν από τους συγκεκριμένους κύκλους ότι το Αχίλλειο Μουσείο είναι κλειστό είναι απόλυτα παραπλανητικές, αφού δεν αναφέρουν ότι μετά από 30 χρόνιας απραξίας  και σημαντικής φθοράς για το μοναδικό αυτό πολιτιστικό μνημείο για πρώτη φορά υλοποιείται ένα τεράστιο έργο συντήρησης και αποκατάστασης με πόρους του ΕΣΠΑ, η ολοκλήρωση του οποίου πρόκειται να σηματοδοτήσει την ανάδειξη του Αχίλλειου Ανάκτορου ως σπουδαίου πόλου πολιτισμού και τουρισμού για την Κέρκυρα και την Ελλάδα.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι το εν λόγω Σωματείο που διασπείρει τις ανυπόστατες  αυτές καταγγελίες  δεν  ανήκει  στην  Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΤΑΔ και εκπροσωπεί μόνο ένα μέρος και όχι το σύνολο του  προσωπικού  του  Αχίλλειου  Μουσείου.  

Μέχρι  σήμερα  το  εν  λόγω Σωματείο και το Δ.Σ. του λειτουργεί ως  τροχοπέδη, προσπαθώντας να μηδενίσει  και  να  εμποδίσει με  τη  χρήση  αθέμιτων  μέσων  κάθε θετική προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη  και εξέλιξη  του  Αχίλλειου Μουσείου και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και κατ’ επέκταση των εργαζομένων του, χωρίς τα μέλη του εν λόγω Σωματείου να συμμετέχουν στο ελάχιστο και να υποβοηθούν το αναπτυξιακό έργο που συντελείται και χωρίς να συμμετέχουν στον υγιή διάλογο προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων.

Τα  δύο  δε  τελευταία  χρόνια  το  συγκεκριμένο  Σωματείο δηλώνει  την παντελή απουσία του από οιανδήποτε  δημιουργική  δράση ή ενέργεια λαμβάνει χώρα, προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να ακυρώσει την όποια προσπάθεια προς το συμφέρον του Μουσείου όπως αρμόζει στη σπουδαία θέση που έχει για την τοπική κοινωνία  και  τη σημαντική συμβολή του στην τουριστική βιομηχανία της Κέρκυρας και συνολικά της χώρας.

Αντιθέτως,  ακολουθούν  τον  ολισθηρό  και  ανεδαφικό  δρόμο  «των καταγγελιών»,  απειλών,  εκφοβισμού   και  της  απαξίωσης  καθαρά  από λόγους εμπάθειας και αντεκδίκησης.

Συγκεκριμένα, όλα  ξεκίνησαν όταν παύθηκαν από τα καθήκοντά  τους διοικητικά στελέχη της ΕΤΑΔ ΑΕ και του υποκαταστήματος του Μουσείου, τα  οποία  ήταν  μέλη  του  Σωματείου,  όπως  ο  νυν  Πρόεδρος  του  νέου Σωματείου (ΣΕΕΑΔ), οι οποίοι και το χρησιμοποιούν με ιδιοτελή σκοπό για να βλάψουν τους εργαζόμενους και την ΕΤΑΔ.

Επειδή,  πλέον  εμείς  οι  εργαζόμενοι  του  «Σωματείου Εργαζομένων Εταιρείας  Ακινήτων  Δημοσίου  Μουσείο  Αχίλλειο»  (ΣΕΕΑΔΜΑ) έχουμε μηδενική  ανοχή  σε  αυτές τις  γκεμπελικού τύπου ενέργειες  με  την πρακτική  «κάνουμε  το  άσπρο  μαύρο»  ή  «ρίχνουμε  λάσπη  στον ανεμιστήρα» και επειδή αρνούμαστε πλέον να δουλεύουμε υπό τον φόβο νέων καταγγελιών (οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν καταρριφθεί) και να ζούμε σε ένα καθεστώς διαρκούς ψυχολογικής βίας και άγχους και επειδή κάποιοι συνεχίζουν να έχουν επιλεκτική μνήμη:

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι τέτοιες πρακτικές είναι επιλήψιμες, ανήθικες και αντιδεοντολογικές,  δεν  μας  εκφράζουν   και  γι’  αυτό  θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ΕΤΑΔ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, τους συναδέλφους μας στο μουσείο και την διοίκηση του.