Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Γραμμένου

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
06 Οκτωβρίου 2016 / 11:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάζεται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη η Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Γραμμένου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 19:00, στην αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων της Πινακοθήκης.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 21 Νοεμβρίου 2016 και οι ώρες επίσκεψης θα είναι από 9:00 έως 14:00 και από 18:00 – 21:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Περισσότερες πληροφορίες στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77, στο τηλέφωνο 26610 41085-6-7-8 και στο e-mail, [email protected]
 
Ο Κωνσταντίνος Γραμμένος
 
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα πριν από 80 χρόνια. Η οικογένειά του ήταν πολύ φτωχή και οι οικονομικές δυνατότητές του για κάποιο λαμπρό μέλλον περιορισμένες. Επιπλέον, ο πόλεμος και η κατοχή με τα επακόλουθά της συντέλεσαν ώστε η ζωή του να είναι ιδιαίτερα φειδωλή σε χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές.
Τέλειωσε το λύκειο και σπούδασε γραμμικό σχέδιο στη σχολή «Καποδίστρια».
Ασχολήθηκε επιτυχώς με τον κλασσικό αθλητισμό και αργότερα με τις καταδύσεις. Παράλληλα στο στρατό υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός σε μια περίοδο τελέσεων μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων. Όλα αυτά τον έφεραν κοντά στη φύση την οποία πάντα λάτρευε και αισθανόταν ταυτισμένος απόλυτα με αυτή.
Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε στη ζωγραφική ως επί το πλείστον είναι εμπνευσμένα από τη φύση, τοπία σε συνδυασμό με την χλωρίδα και την πανίδα, χερσαία ή  θαλάσσια.
Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική σε μεγάλη ηλικία. Σ’ αυτό τον βοήθησε  με τις γνώσεις του ο  ζωγράφος  και φίλος του, Σπύρος Φρόνιμος, και η Αλεξάνδρα Μεταλληνού με την προβολή του στο περιοδικό "Σπερατζάδα τσου Κορφούς".
Έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις, εντός και εκτός Κέρκυρας και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της ΕΙ.Κ.Ε. και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.