Παρασκευή 11.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία με τις μπαντίνες της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας»

Πλατεία Δημαρχείου
01 Σεπτεμβρίου 2016 / 04:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να παρακολουθεί κανείς μουσικά σύνολα που απαρτίζονται από νέους μουσικούς και επιδεικνύουν σταθερή πρόοδο, είναι σίγουρα κάτι το ιδιαίτερα ευχάριστο.

Όταν μάλιστα τα σύνολα αυτά τα επιμελούνται επίσης νέοι μαέστροι, είναι ακόμη ενθαρρυντικότερο. Αφορμή για το σχόλιο αυτό, η συναυλία που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 31 Αυγούστου στην Πλατεία Δημαρχείου, οι δύο μπαντίνες της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας».

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Piccolo Μπαντίνα, με τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές της Φιλαρμονικής, παρουσίασε ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από διασκευές γνωστών μελωδιών από τον κινηματογράφο. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν κατά σειρά το μουσικό θέμα του Νino Rota από την ταινία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», το The rainbow connection των Paul Williams και Kenneth Ascher από το Muppet Movie, το May it be από τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» σε διασκευή του John Moss, καθώς και το εναρκτήριο θέμα από το συμφωνικό ποίημα Also sprach Zarathustra (Op.30) του μεγάλου Richard Strauss, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στην ταινία «Οδύσσεια του διαστήματος». Ακολούθησαν το My heart will go on του James Horner από τον «Τιτανικό», το μουσικό θέμα του Alan Menken από την «Πεντάμορφη και το τέρας» και, τέλος, μια επιλογή από τη μουσική του Klaus Badelt για την ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής». Την Piccolo Μπαντίνα της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» διεύθυνε ο Νίκος Καίσαρης.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ήταν η σειρά της Νεανικής Μπαντίνας, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Κοσκινά. Το πρόγραμμά της ξεκίνησε και πάλι με κινηματογραφική μουσική και, συγκεκριμένα, με μια τριλογία μουσικών θεμάτων του John Williams από γνωστές ταινίες της μεγάλης οθόνης. Ακολούθησαν η Romance (Op.36) του Camille Saint-Saëns, με soloist στο κόρνο των Άκη Μπουχάγιαρ, το Blue moon του Richard Rodgers, με soloist τον Γιώργο Φιλάρετο στο τρομπόνι, καθώς και το Affirmations, ένα έργο γραμμένο ειδικά για μπάντα από τον Mark Williams. Αμέσως μετά παρουσιάστηκε ένας ακόμη soloist· o Μάριος Κουρούμαλος στο Happy Mallets του Harm Evers, για solo ξυλόφωνο και μπάντα. Ακολούθησαν αποσπάσματα από το soundtrack του Hans Zimmer για την ταινία «Ο βράχος» και μια επιλογή disco μουσικής του Johnnie Vinson. H βραδιά έκλεισε με τη Νεανική Μπαντίνα να ερμηνεύει το εμβατήριο Ιωάννης Καποδίστριας του Σπύρου Ρουβά.