Παρασκευή 12.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος» στο Μον Ρεπό

Θεατρική παράσταση
06 Αυγούστου 2020 / 15:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει μία συναρπαστική ιστορία δύο θεότρελων ναυαγών

σε έναν κόσμο χαράς, ελπίδας και αλληλεγγύης, το Σάββατο 22 Αυγούστου στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό.
 
Η υπόθεση
 
Δυο ξένοι ναυαγούν πάνω σε μια στέγη… στη μέση του πουθενά! Καθώς η στάθμη του νερού γύρω τους όλο και ανεβαίνει αναγκάζονται να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και μέσα από έντονες συγκρούσεις να συνεργαστούν. Ο ένας μιλάει ελληνικά κι ο άλλος μία ξένη, ακαταλαβίστικη διάλεκτο! Όμως, στον μαγικό χώρο του θεάτρου, όπου όλα είναι εφικτά, οι δυο τους καταφέρνουν, όχι μόνο να συνεννοηθούν αλλά να γίνουν και… φίλοι!
Οι δυο ήρωες, βρίσκοντας τρόπο να επικοινωνήσουν, μας αποκαλύπτουν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία η θέληση και η αλληλεγγύη! Η παράσταση με πολύ χιούμορ και υπευθυνότητα δίνει μια νέα οπτική των καταστάσεων στα παιδιά που χρειάστηκε, όπως οι δύο ναυαγοί, να στερηθούν την ελευθερία τους για κάποιο χρονικό διάστημα.
Οι μικροί θεατές, μεταφέρονται σ’ έναν μαγικό κόσμο ξεγνοιασιάς, χαράς και περιπέτειας. Τη συγκίνηση διαδέχονται τα ξεκαρδιστικά επεισόδια, η τρυφερότητα και η δράση. Κύρια στοιχεία της παράστασης είναι η ευρηματικότητα στους αυτοσχεδιασμούς, οι παραστατικές κινήσεις των χεριών και των σωμάτων, οι ήχοι, τα βλέμματα, εντυπωσιακά τρικ και μαγικά κόλπα!
 
Το έργο είναι γραμμένο από τους Ιταλούς συγγραφείς Νίνο ντ’ Ίντρόνα και Τζάκομο Ραβέκιο, σε μετάφραση και διασκευή της, αγαπημένης σε μικρούς και μεγάλους, Ξένιας Καλογεροπούλου και είναι εμπνευσμένο από το πρώτο μπεστ σέλερ της δυτικής λογοτεχνίας, το πασίγνωστο «Ροβινσώνας Κρούσος» του Ντάνιελ Ντεφόου.
Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να χαρίσει στους μικρούς θεατές,- αλλά και στους μεγαλύτερους, μία αισιόδοξη, καλοκαιρινή, ξεκαρδιστική παράσταση.

Οι συντελεστές: Μετάφραση-Διασκευή: Ξένια Καλογεροπούλου, Σκηνοθετική Επιμέλεια-Κινησιολογία: Ηλίας Μπαγεώργος, Σκηνικά - Κοστούμια: Ανθή Πετρουλάκη, Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου-Ειδικές κατασκευές: Νάγια Ζαχαράτου, Μουσική Επιμέλεια: Εφη Καπινιάρη, Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Χαρέλας, Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης, Graphic-design: Ντίνα Ζαφειρίου, Τεχνική Υποστήριξη: Θωμάς Χαρέλας, Χρήστος Λουλούδης, Trailer: Αφροδίτη Κωτσοπούλου, Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού, Γιάννης Βίτσας, Οργάνωση Παραγωγής: Νεκτάριος Παπαλεξίου, ΠΑΡΑΓΩΓΗ: LONG VEHICLE PRODUCTIONS. Πρωταγωνιστούν: Φώτης Σπύρος, Νίκος Χρηστίδης.

Πληροφορίες – προπώληση: viva.gr. Τιμές εισιτηρίων: 9, 8, 7, 6 ευρώ. Ώρα έναρξης: 21:00. Διάρκεια: 75 Λεπτά. Στο πρόγραμμα παραστάσεων μπορεί να υπάρξουν αλλαγές. Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού, 6977 247725, [email protected], Γιάννης Βίτσας, 6972 845549, ioannisvitsas@​g​mail.com​.