Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σπύρος Ρουβάς στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ Κέρκυρας

Σπύρος Ρουβάς
22 Ιουλίου 2020 / 15:06

Ο συνθέτης-αρχιμουσικός Σπύρος Ρουβάς θα φιλοξενηθεί ,την Πέμπτη 23/7 στις 18:00, στην εκπομπή του ραδιοσταθμού Κέρκυρας της ΕΡΤ, "Τα τραγούδια μας, οι ρίζες μας"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο συνθέτης, αναπληρωτής αρχιμουσικός της Φ.Ε. Μάντζαρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Επτανησιακής Μουσικής της Χορωδίας Κέρκυρας, Σπύρος Ρουβάς είναι ο προσκεκλημένος της επόμενης εκπομπής «Τα τραγούδια μας, οι ρίζες μας», στον ραδιοσταθμό Κέρκυρας της ΕΡΤ, που επιμελείται η Ελένη Παπαϊωάννου με τακτικό συνεργάτη τον Στέφανο Πουλημένο.

Στην εκπομπή  που μεταδίδεται την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στις 6 το απόγευμα και από τη συχνότητα των 99,3 FM και από τον διαδικτυακό ιστότοπο της ΕΡΤ, ο ταλαντούχος Κερκυραίος συνθέτης, μιλά για το έργο του με έμφαση στις συνθέσεις που έχουν την αφετηρία τους σε μελωδίες της μουσικής παράδοσης αλλά και στις συνθέσεις του που αναφέρονται σε μεγάλες εμβληματικές μορφές του τόπου.

Από τις πολλές συνθέσεις του Σπύρου Ρουβά, στην εκπομπή ακούγονται δύο αποσπάσματα από το έργο του «Επτανησιακά τραγούδια και καντάδες», ο Κερκυραϊκός Χορός – Κάτω στον Άη Γιώργη, ο Ελληνικός χορός από το Θέατρο Σκιών, εμπνεύσεις από τον Ζωναράδικο της Θράκης και τον Κρητικό Πεντοζάλη και τέλος συνθέσεις με θέματα τον Ιωάννη Καποδίστρια, την Φαρμακωμένη του Δ. Σολωμού και τον Άγιο Σπυρίδωνα.