Κυριακή 06.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«26 χρόνια μετά...» - Το αφιέρωμα της «Μάντζαρος» στο Μάνo (video)

Χατζιδάκις Μάνος
15 Ιουνίου 2020 / 10:30

Διαθέσιμη είναι από σήμερα (15/6) το πρωί διαδικτυακά η βιντεοσκοπημένη εκδήλωση-αφιέρωμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» στο Μάνο Χατζιδάκι

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Διαθέσιμο είναι από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου, διαδικτυακά το αφιέρωμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» στο Μάνο Χατζηδάκι, με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από το θάνατό του.





Το μήνυμα της Φ/Ε «Μάντζαρος», με το οποίο συνοδεύεται η βιντεοσκοπημένη εκδήλωση-αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη, αναφέρει τα παρακάτω:

«Συμπληρώνονται φέτος 26 χρόνια από την απώλεια ενός σπουδαίου Έλληνα, ενός μοναδικού μουσικοσυνθέτη, του Μάνου Χατζιδάκι.

Ήταν ο άνθρωπος που έγινε ο μελωδός των ονείρων, ο εκπρόσωπος των ανθρώπων, που κατάφερε να εκφράσει την ευαισθησία των καιρών και όχι να κολακεύσει τις συνήθειες των καιρών και των μαζών.

Ο Χατζιδάκις πέτυχε να κάνει το τραγούδι ιερό κείμενο και κοινωνικό λειτούργημα. Γι’ αυτόν το τραγούδι μετετράπη σε μαγική στιγμή με μια τέλεια σύζευξη λέξεων και μουσικής, την οποίαν πέτυχε με ένα μοναδικό τρόπο σε όλα του τα έργα.

Μέσα από τον Χατζιδάκι ανακαλύψαμε την κοινή γλώσσα των ανθρώπων και τη γλώσσα των ήχων και των εικόνων.

Με την αφορμή λοιπόν της επετείου της απώλειας αυτού του σπουδαίου ανθρώπου και συνθέτη, η Φιλαρμονική μας παρήγαγε διαδικτυακό βίντεο με θέμα: «26 χρόνια μετά...».

Πρόκειται για μια βιντεοσκοπημένη εκδήλωση - αφιέρωμα στο Μάνο, στην οποίαν ακούγονται τραγούδια του, σε μεταγραφή, από το σύνολο χάλκινων και ξύλινων πνευστών της Φιλαρμονικής μας, σε διεύθυνση αντίστοιχα του Αρχιμουσικού μας κ. Σωκράτη Άνθη και του αν. Αρχιμουσικού μας κ. Σπύρου Ρούβα, όπως επίσης και απαγγελία κειμένων και ποιημάτων του, από τον ηθοποιό κ. Σπύρο Βέργη».