Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών στο ιστορικό Ζωγράφειο στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη
29 Φεβρουαρίου 2020 / 10:14

Σήμερα η Φιλαρμονική θα επισκεφθεί την Αγιά Σοφιά και αμέσως μετά το Πατριαρχείο για να συναντήσει και να λάβει την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη.



Στο Ζωγράφειο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 με μεγάλη επιτυχία, η Συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Σπύρου Νίκα.



Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού αυτού ιδρύματος, το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, έδωσε εορταστικού χαρακτήρα συναυλία, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, επ’ αφορμή των 80ών γενεθλίων του.


Το κοινό απόλαυσε για περίπου δύο ώρες την Φιλαρμονική Κυνοπιαστών στο μαγευτικό και επιβλητικό περιβάλλον του Ζωγράφειου εκπαιδευτικού ιδρύματος, ένα από τα λίγα εναπομείναντα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργεί 126 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη.
Η συμμετοχή αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική γιατί είναι η πρώτη φορά που φιλαρμονική από την Κέρκυρα έδωσε συναυλία σ’ ένα χώρο σημαντικό για τον Ελληνισμό.



Η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, μετά από πρόσκληση του Ζωγραφείου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Κωνσταντινούπολης, βρέθηκε  στην Πόλη και προς τιμήν  του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, με αφορμή τα 80ά του γενέθλια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είναι ανακηρυγμένος επίτιμος Δημότης του Δήμου Κέρκυρας με πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου το 2014. 

Photos: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ