Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα στην Αναγνωστική Εταιρεία

Ελληνική Γλώσσα
05 Φεβρουαρίου 2020 / 10:30

Εισηγητές θα είναι ο Ιωάννης Καζάζης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και ο Αθανάσιος Ευσταθίου, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και η Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δεύτερης, την προσεχή Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Εισηγητές θα είναι ο Ιωάννης Καζάζης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και ο Αθανάσιος Ευσταθίου, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Επιλεγμένα κείμενα θα απαγγείλει η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

19:00 - 19:15. Προσέλευση – Χαιρετισμοί

19:15 - 19:45. Ομιλία του κ. Νικολάου Καζάζη, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας με τίτλο: 
«Η Φύση της Νέας Ελληνικής και η Παιδευτικής της Αξία»

19:45 – 20:15 Ομιλία του κ. Αθανάσιου Ευσταθίου, Καθηγητή και Πρόεδρου του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με τίτλο: 
«Ιστορίες και περιπέτειες μιας γλώσσας»

* Απαγγελία επιλεγμένων κειμένων από την ηθοποιό Ναταλία Καποδίστρια και μαθητές της Δ/θμιας Εκπ/σης Κέρκυρας

20:30 Ανοιχτή συζήτηση – Πέρας των εργασιών της ημερίδας