Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσίασε το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΕΣΥΝ

ΕΣΥΝ
22 Ιουνίου 2016 / 10:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα έργο εξ ολοκλήρου δικό τους, τα κείμενα, τα τραγούδια, οι μουσικές, οι χορογραφίες και κείμενα που ξεκάθαρα έστελναν μηνύματα, πολυποίκιλα αλλά πάντα επίκαιρα.

Πρόκειται για τους μαθητές του γυμνασίου Αμφιπαγιτών, που την Τρίτη (21/6) το βράδυ, στην έναρξη του θεατρικού Φεστιβάλ παρουσίασαν την δουλειά όλη της χρονιάς και καταχειροκροτήθηκαν από το συγκινημένο κοινό με το έργο «Νύχτες Ραδιοφώνου»!
«Αυτό είναι το θέατρο. Κατάθεση ψυχής, οραμάτων, παιδεία, μόχθος, ελπίδα. Και αυτό αφορά και απευθύνεται το ίδιο, σε ενήλικες και παιδιά. Άλλο, αν το θέατρο για παιδιά είναι υποτιμημένο» τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Νίκος Πέρρος. «Έτσι, κι αλλιώς, ο κυρίαρχος διαχωρισμός θεάτρων μικρών και μεγάλων, είναι ανάμεσα στο θέατρο που αναπαράγει την κυρίαρχη ιδεολογία και αισθητική και στο θέατρο που επιχειρεί να αρθρώσει έναν πραγματικά λαϊκό, διαφωτιστικό, καλαίσθητο και ανατρεπτικό λόγο. Αυτό το θέατρο ζήσαμε σήμερα όλοι μας, οι μαθητές, οι θεατές και οι συντελεστές. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους»

Οι συντελεστές

Σε αυτό το όμορφο μουσικοθεατρικό ταξίδι, εκτός των 40 και πλέον μαθητών που συμμετείχαν συνέβαλλαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε διάφορους ρόλους: Την Μουσική επιμέλεια, Σύνθεση, Διεύθυνση χορωδίας είχε  Όλγα Κουτσούκαλη. Σύνθεση, κιθάρα ο Φάνης Σίμου, υπεύθυνη θεατρικών σκετς project η Έλενα Κοσκινά, διευθύντρια σκηνής η Ηλιάνα Μεράντζα, υπεύθυνη Erasmus + η Αθηνά Κεχρή, την σύνταξη κειμένων και σκετς οι  Βάνα Ζαβιτσάνου  και Αγγελική Παπαναστασίου, την επιμέλεια των κειμένων η Νατάσσα Ρέγγη με την Βάνα Ζαβιτσάνου, την επεξεργασία των εντύπων (πρόσκλησης και προγράμματος) η  Αγιώτη Μαρία, ενώ το κοινό υποδέχτηκε  η Ελεάνα Μουζακίτη. ΕπίσηςΒοήθεια προσέφερε ο Κωνσταντίνος Λούκας για τα σκετς Erasmus + "J' ai ma place au college". Φυσικά κοντά σε όλη τη προσπάθεια ο διευθυντής του σχολείου κος Αρβανιτάκης Μπάμπης. Ο ήχος και ο φωτισμός ήταν ευθυνη του Θόδωρου Κορακιανίτη, ενώ η φωτογραφία του Ανδρέα Παγιατάκη .
Στο τέλος της παράστασης το ΕΣΥΝ τίμησε τους συντελεστές, απονέμοντας στον καθένα ξεχωριστά αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα. Τις απονομές κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν οι: πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος «Διάπλους» της ΨΚ του ΓΝΚ Τερέζα Φαρούγγια , ο Ηλίας Μιχαλαρέας, ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας Στέφανος Κυπριώτης  και ο διευθυντής του σχολείου κος Αρβανιτάκης.

Συνέχεια με 7ο Γυμνάσιο και 4ο ΓΕΛ

Το φετινό σύνθημα των εκδηλώσεων του ΕΣΥΝ βρήκε θερμούς υποστηρικτές και μέσα από την εκδήλωση της πρώτης μέρας του Φεστιβάλ: «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ» και συνεχίζεται με αρχαίο θέατρο: Ευμενίδες του Αισχύλου από το θεατρικό των 7ου Γυμνασίου και 4ου ΓΕ.Λ. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στηρίζονται από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εργατικά, πολιτιστικά και αθλητικά, σωματεία ενώ η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη