Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «ομορφάσχημη» στο θέατρο Vitorio Emanuele της Σικελίας

Η ομορφάσχημη
23 Μαΐου 2016 / 17:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από της επιτυχημένη εκπροσώπηση της Ελλάδας, τον Φεβρουάριο του 2015, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Globo Teatro Festival της Καλαβρίας, «Η ομορφάσχημη» θα παρουσιαστεί για τρεις παραστάσεις, στο Teatro Vitorio Emanuele, στην Μεσίνα της Σικελίας.

Πρόκειται για την θεατρική διασκευή της ομώνυμης νουβέλας το Νίκου Καχτίτση, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Ναταλίας Καποδίστρια.
Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί στην Αθήνα, τα Γιάννενα, την Μυτιλήνη και την Κέρκυρα, ενώ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στον Καναδά, όπου και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο συγγραφέας.
Ένα απόγευμα, κάποια χρόνια, μπορεί λίγα αλλά μπορεί και πολλά, μετά την λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου, σε ένα καφενείο μιας κεντροευρωπαϊκής πόλης, αλλά μπορεί και μιας πόλης του Καναδά, η Αυστριακή Εβραία Γερτρούδη Στερν, μιλάει σε έναν άγνωστο για την ιστορία της ζωής της. Η απροσδιόριστης ομορφιάς Γκρέτα - έτσι προτιμάει να την φωνάζουν- θα ξεδιπλώσει με πολύ αλήθεια και αρκετό ψέμα, την διήγησή της, ακροβατώντας με σκανδαλώδη αμεσότητα πάνω σε ό,τι την έχει πονέσει, σε ό,τι την έχει τσακίσει… μα πάνω απ’ όλα πάνω σε ό,τι την έχει κρατήσει ακόμα ζωντανή. Με χαμόγελο και αφοπλιστική ειλικρίνεια προσκαλεί τον άγνωστο ακροατή της στο δωμάτιό της για μια νύχτα, που θα μπορούσε να είναι από τις τελευταίες της. 
* Η Ναταλία Καποδίστρια είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής στα Θεατρικά Εργαστήρια το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.