Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Ομορφάσχημη» στο Θέατρο Φάρσα

Ναταλία Καποδίστρια
08 Σεπτεμβρίου 2016 / 10:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το «Θέατρο Φάρσα» και η Ναταλία Καποδίστρια παρουσιάζουν για ακόμη μια φορά στην Κέρκυρα,

τον θεατρικό μονόλογο «Ομορφάσχημη». Μετά από τον επιτυχημένο πενταετή κύκλο παρουσίασης στην Ελλάδα και την Ιταλία, ο θεατρικός μονόλογος «Ομορφάσχημη», παρουσιάζεται για ακόμα μια φορά στο νησί και συγκεκριμένα στον χώρο του ιστορικού ψυχιατρείου.
Η θεατρική διασκευή της ομώνυμης νουβέλας του Νίκου Καχτίτση, με φυσικό σκηνικό, το αίθριο του κτιριακού συγκροτήματος Σκάρπα, θα παρουσιαστεί από 15 έως και 18 Σεπτεμβρίου, τα απογεύματα στις 20:30. 
 
Η υπόθεση
Η ηρωίδα του έργου, η Αυστριακή Εβραία Γερτρούδη Στέρν, γνήσιο τέκνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βλέπει τη ζωή της να συμπαρασύρεται στη δίνη του πολέμου και να υφίσταται δραματικές ανατροπές.  Εύπορη, αριστοκρατικής καταγωγής, γίνεται θύμα του πολέμου, λόγω του Εβραίου πατέρα της και στην συνέχεια, έρμαιο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μεταλλάσεται σε πρόσφυγα της γης.
Η «Ομορφάσχημη», είναι ένα αιρετικό κείμενο για τον πόλεμο και τους άνδρες, μια εξίσωση που πηγαίνει πάντα λάθος, με την πρωταγωνίστρια, θύμα της ίδιας της, της μοίρας αλλά και τη δικής της άγριας και αινιγματικής φαντασίας.
 
Οι συντελεστές
Κείμενο: Νίκος Καχτίτσης, διασκευή, σκηνοθεσία, κοστούμι, μουσική επιμέλεια, ερμηνεία: Ναταλία Καποδίστρια, αφηγητής: Θωμάς Σταφυλάς, φωτισμοί: Κώστας Βλάχος, ήχος: Βάσω Παπαγεωργίου, φωτογραφία: PaulaKajzar, βίντεο: Νίκος Νικολάκης.
Η γενική είσοδος τιμάται στα 7€ , ενώ το εισητήριο για φοιτητές και άνεργους είναι 5€. Κρατήσεις θέσεων στο 6981 687244 και στο [email protected].