Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η ετήσια έκθεση φωτογραφίας των φοιτητών

Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας
12 Μαΐου 2016 / 14:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη η ετήσια έκθεση των φοιτητών του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με πολλά από τα έργα των συμμετεχόντων να συγκεντρώνουν θετικά σχόλια από τους επισκέπτες.

Η καθιερωμένη πλέον ετήσια έκθεση των φοιτητών του Εργαστηρίου Φωτογραφίας, του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη. Αυτή τη φορά η έκθεση πραγματοποιείται σε έναν χώρο άγνωστο ίσως σε πολλούς Κερκυραίους, ο οποίος όμως φαίνεται πως είναι ιδανικός για τη φιλοξενία τέτοιου είδους εκδηλώσεων, αν και συνήθως παραμένει ανεκμετάλλευτος- πρόκειται για τον χώρο των Βενετικών Φυλακών, στο Παλαιό Φρούριο.
 
Στην έκθεση συμμετέχουν φοιτητές από όλα τα έτη του Τμήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις από αυτούς έλαβαν μέρος σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Corfu Gallery, όπου απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια για τη δουλειά τους. Όσον αφορά στα φωτογραφικά έργα, πλην λίγων εξαιρέσεων, οι φωτογραφίες είναι ψηφιακές, άλλες ασπρόμαυρες και άλλες έγχρωμες. Τα θέματα ποικίλλουν- τοπία, ουρανός, ανθρώπινες σχέσεις, πορτρέτα, ενώ άλλα είναι πιο αφηρημένα. Αρκετοί καλλιτέχνες παρευρέθησαν στην εκδήλωση, ανάμεσά τους και ο ζωγράφος κ. Πέτρος Στραβοράβδης, ο οποίος σχολίασε ότι «Είναι μια αξιόλογη έκθεση, από παιδιά που έχουν ήδη αποδείξει με τη δουλειά τους ότι διαθέτουν ταλέντο».
 
Ο υπεύθυνος καθηγητής του Εργαστηρίου Φωτογραφίας κ. Αντώνης Ζήβας από την πλευρά του, επεσήμανε ότι «Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη συμμετοχή από τους φοιτητές, ενώ όλη η διαδικασία είχε τη μορφή workshop, με τους συμμετέχοντες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, καθώς επίσης το κύριο μέρος του στησίματος».
 
Η έκθεση φωτογραφίας συνεχίζεται έως τις 25 Μαΐου 2016, και είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, από τις 11.00 έως τις 18.00.