Δευτέρα 23.12.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από την παρουσίαση του βιβλίου «Επιμενίδειος Οίστρος» στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
14 Μαρτίου 2018 / 09:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια εκδήλωση που περιελάμβανε πνευματικές αναζητήσεις, συζήτηση αλλά και θεατρικά στοιχεία, πραγματοποιήθηκε

χθες η παρουσίαση του βιβλίου «Επιμενίδειος Οίστρος» της Ευαγγελίας Τυμπλαλέξη, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη.
 
Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Γιώργος Κεντρωτής και ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου, διδάσκοντες στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απαγγελία αποσπασμάτων του έργου, στην οποία συμμετείχαν οι: Ευαγγελία  Τυμπλαλέξη, Έλενα Κουκιάσα, Άκης Καλμούκης, Αλίκη Παντή, Κέλλυ Κουρή και Μαρίνα Μαρτίνου. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Σοφία Αγαθονικοπούλου- Βραδή.



Λίγα λόγια για τη δημιουργό
 
Η  Ευαγγελία Τυμπλαλέξη γεννήθηκε στο Μόναχο Γερμανίας. Διδάσκει τη γαλλική γλώσσα επί 25 συναπτά έτη. Το 2014 ξεκίνησε σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τις οποίες διέκοψε  συνειδητά.
 
Το 2014 διακρίθηκε με τον τρίτο έπαινο απ’ την Εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου για το αλληγορικό διήγημα «Στα ρηχά της κλεψύδρας», το οποίο άπτεται της θεματικής του Χρόνου και πώς αυτός επηρεάζει την ανθρώπινη οντότητα. Την ίδια χρονιά αποσπά το τρίτο βραβείο απ΄ το περιοδικό «Κελαινώ» για το ποίημα «Φουσκοθαλασσιά», το οποίο πραγματεύεται αλληγορικά τη θεματική της Ζωής, η οποία παρομοιάζεται με τη θάλασσα. Το 2015 εκδίδεται το ποιητικό έπος «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» απ’ τις εκδόσεις Αγγελάκη, το οποίο συγγράφεται με μαθήτριά της και αφορά στο διαχρονικό χάσμα των γενεών. Το 2017 οι εκδόσεις Ωρίωνας εκδίδουν την ποιητική της σύνθεση «Στις ακρώρειες της Μοναξιάς», το οποίο αφορά στον εκφυλισμό των σχέσεων ανάμεσα στα δύο φύλα, τα οποία ασφυκτιούν προσπαθώντας να επιτηδευτούν-αποδείξουν τον ρόλο τους ενστερνιζόμενα τις δοτές συμπεριφορές υπό το θεμελιακό πλαίσιο της Πατριαρχίας.
 
Ταυτόχρονα πολλά κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στα διαδικτυακά περιοδικά: Λόγιος Ερμής, Σφήκα, Αιολικά Γράμματα, Fractalart.