Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του προγράμματος Erasmus στο Δήμαρχο

Δήμαρχος
26 Φεβρουαρίου 2018 / 13:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποστολή μαθητών και εκπαιδευτικών από τις χώρες που συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus “Green schools 2.0 for sustainable future” δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Παλαιό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους καθηγητές  και του μαθητές  για την επίσκεψη  και εξέφρασε την ικανοποίησή του, που το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  διαπραγματεύεται θέματα περιβάλλοντος  που  απασχολούν   πολύ σοβαρά την σύγχρονη κοινωνία. “ θα διδαχτούμε από σας” τόνισε ο Δήμαρχος  και έκανε μια μικρή παρουσίαση της ιστορίας του νησιού μας. 

Το  “Green schools 2.0 for sustainable future” και έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος, του νερού, τη μόλυνση του αέρα και γενικά με τις “πράσινες“ πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται στα σχολεία. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να ταξιδέψουν και να συνεργαστούν με παιδιά από άλλες χώρες.

Στο ‘MARE’ συμμετέχουν η Ιταλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και φυσικά η χώρα μας ενώ στο ‘GREEN SCHOOLS’ η Ιταλία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η ΠΓΔΜ, η Πολωνία και η Ελλάδα. Το Γυμνάσιο  ΜΕ Λ.Τ ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ συμμετέχει και διοργανώνει δύο προγράμματα. Να σημειωθεί ότι από τα σχολεία της χώρας που συμμετέχουν σε προγράμματα, μόνο το 9% είναι οργανωτές.

Στο διάστημα 25/02 έως 02/03 πρόκειται να φιλοξενηθούν  10 καθηγητές  από Ευρωπαϊκές χώρες μέλη του προγράμματος και 20 μαθητές από Ιταλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ και Πολωνία .

Μετά το τέλος της συνάντησης  ο κ.  Νικολούζος   προσέφερε και δέχτηκε   αναμνηστικά,   ευχήθηκε καλή επιτυχία  στη συνάντηση και καλή διαμονή στην Κέρκυρα.