Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Γλυκιά Φωνίτσα» στο Δημοτικό Θέατρο

Γλυκιά Φωνίτσα
08 Ιουνίου 2017 / 15:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Θεατρικό Εργαστήρι Παιδιών και Νέων του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση: «Γλυκιά Φωνίτσα» στο Studio Δημοτικού Θεάτρου την Δευτέρα 12 Ιουνίου

και ώρα 20.30 με ελεύθερη είσοδο.
Ως παιδαγωγική μέθοδος το θέατρο οδηγεί το παιδί να βιώσει και να μεταλλάξει σε εμπειρίες τις πληροφορίες- γνώσεις, οι οποίες εκφράζονται  δυναμικά μέσα από το σώμα και το λόγο του στον εξωτερικό κόσμο. Στο θεατρικό εργαστήρι τα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα έχουν καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές επιδιώξεις. Δίνουμε έμφαση στη σωματική κίνηση και έκφραση, στην ανάπτυξη της φαντασίας, στην ανάπτυξη της επικοινωνίας με την ομάδα, στην ανάπτυξη της γλώσσας, στην διαθεματική και ολιστική μάθηση και τέλος στη ψυχαγωγία μέσα από το παιχνίδι.
Κύριοι άξονες για την οργάνωση του θεατρικού παιχνιδιού είναι η ομάδα και ο εμψυχωτής που ενθαρρύνει τη σωματική και λεκτική έκφραση μέσα σε πνεύμα επικοινωνίας ,συντροφικότητας και συνύπαρξης των παιδιών.
Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι αυτοεκφράζονται και καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες για χαρά και ευχαρίστηση. Απαντούν μέσα από τη θεατρική εμπειρία στα «μεγάλα ερωτήματα του κόσμου».
Η παράσταση «Γλυκιά Φωνίτσα»  αποτελεί  σύνθεση όλων των δράσεων μιας πολύ δημιουργικής χρονιάς.
Υπεύθυνες εμψυχώτριες - εκπαιδευτικοί: Ευγενία Ζάγουρα, Μαρία Αλεξάκη
Φωτισμοί – ήχος – video: Κώστας Βλάχος
Βοηθός παραγωγής: Πηνελόπη Μαμάλου