Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι εκδηλώσεις από τον Φορέα Κορφιάτικης Έκφρασης

Φορέας Κορφιάτικης Εκφρασης
05 Απριλίου 2017 / 16:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την Μεγάλη Εβδομάδα προγραμματίζει τις εξής εκδηλώσεις:


Το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2017, από τις 11.30 π.μ., οργανώνει στο Ιστορικό Κέντρο, την εθιμική εκδήλωση «Τα Κάλαντα του Λαζάρου» με την συμμετοχή Χορωδιών του νησιού μας και στις 1 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, την κεντρική εκδήλωση, με όλες τις χορωδίες που συμμετέχουν.
Παράλληλα, στην πλατεία Βραχλιώτη, για την συνέχιση και προβολή του εθίμου της «Κολομπίνας», θα μοιράζονται δωρεάν κολομπίνες μαζί με το φετινό έντυπο που εξέδωσε ο Σύλλογός μας, σχετικά με τα έθιμα, τις συνήθειες και το πρόγραμμα των θρησκευτικών και μη εκδηλώσεων της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.
Το έθιμο της «Κολομπίνας», πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Κέρκυρας (ΔΟΠΑΠ), και με την υποστήριξη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Π.Ε. Κέρκυρας.
Τέλος, την Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017, σε συνεργασία με το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Υ.Θ. Πλατυτέρας, για ιστορικούς και εθιμικούς λόγους, οργανώνει την Ιερά Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου του Μετοχίου της Ιεράς Μονής, Ι.Ν. Υ.Θ. Οδηγήτριας, στην συνοικία της Πόρτας Ρεμούνδα, ως ακολούθως:
Ώρα 16.15: Η Ακολουθία του Επιταφίου.
Ώρα 17.15: Η Έξοδος του Επιταφίου.