Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια σπάνια εκτέλεση του Ύμνου Eις την Ελευθερίαν σε παγκόσμια πρώτη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (βίντεο)

Χορωδία Κέρκυρας
17 Μαρτίου 2017 / 13:20

Παρακολουθήστε το video από τις πρόβες της Χορωδίας Κέρκυρας, που θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από την τρίτη εκδοχή της μελοποίησης του Μάντζαρου,

στη συναυλία της 21ης Μαΐου και θα παρακολουθήσει και η α.ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ενημέρωση βρέθηκε στο φιλόξενο κτίριο της Χορωδίας Κερκύρας, παρακολουθώντας μέρος της προετοιμασίας υπό τη μαέστρο Χριστίνα Καλλιαρίδου, για την πολύ σημαντική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου. Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας, θα παρακολουθήσει και η α.ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Εκεί, το αντρικό τμήμα της Χορωδίας Κερκύρας, θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από την τρίτη κατά χρονολογική σειρά (στην τελική της μορφή) εκδοχή της μελοποίησης του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, επί του σολωμικού Ύμνου εις την Ελευθερίαν. Η πολυφωνικής υφής εκδοχή αυτή, αποτελείται από 46 μέρη και αφορά τετράφωνη ανδρική χορωδία με τη συνοδεία πιάνου. Η δε επιμέλεια του μουσικού κειμένου ανήκει στο μουσικολόγο Κώστα Ζερβόπουλο. Όπως μας επεσήμανε και ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κερκύρας, Τάκης Μεταλληνός, πρόθεση είναι να παρουσιαστεί το έργο και στην πλήρη του μορφή, εντός του 2017.