Παρασκευή 12.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Πέμπτη η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ
09 Ιουλίου 2024 / 16:39

Οχτώ ερωτήσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το μείζον θέμα της ύδρευσης να κυριαρχεί στις ερωτήσεις των παρατάξεων θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 μ.μ., με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr.

Οι ερωτήσεις

Από τους περιφερειακούς συμβούλους έχουν κατατεθεί τα εξής θέματα:

-Εξελίξεις στα θέματα της υγείας.(Κατατέθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Ιόνιο Δυνατά! Κάθε Νησί Ψηλά», κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά)

-Η υλοποίηση του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» σε νέες περιπέτειες.(Κατατέθηκε από τον Επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα Ιόνια Νησιά», κ. Θεόδωρο   Γαλιατσάτο.

-Τα «Ενετικά Ναυπηγεία» στα Γουβιά Κέρκυρας εκπέμπουν σήμα κινδύνου (Κατατέθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα Ιόνια Νησιά», κ. Αλέξανδρο Μιχαλά)

-Διενέργεια ελέγχου ΚΕΠΕ (Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος) στον βιολογικό Ζακύνθου μετά και το έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο αναφορικά με την προβληματική κατάσταση λειτουργίας του.(Κατατέθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα Ιόνια Νησιά», κ.Διονύσιο Γιακουμέλο)

-Διακοπή έργων στην Κέρκυρα ύψους 11 εκατομμυρίων (10.990.240,24) το α΄ εξάμηνο του 2024 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.(Κατατέθηκε από την Επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», κ. Αλεξάνδρα Μπαλού)

-Για πόσο ακόμα «νερό με το δελτίο» ; (Κατατέθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων  Νήσων», κ. Νικόλαο Γκισγκίνη)

-Υδροδότηση Κέρκυρας: τι μέλλει γενέσθαι;(Κατατέθηκε από την Επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε ΙΟΝΙΟ», κ. Μαρία Δρυ)

-Ασθενούν τα ασθενοφόρα των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.(Κατατέθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Μένουμε ΙΟΝΙΟ», κ. Αθηνά Αρβανιτάκη)

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ