Τετάρτη 28.02.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρώτη εκτίμηση του νέου «χάρτη» του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας

Δημοτικό Συμβούλιο
10 Οκτωβρίου 2023 / 12:17

Μια πρώτη εικόνα διαμορφώνεται, αν και υπάρχει ενδεχόμενο για «καραμπόλες», ανάλογα με τα οριστικά αποτελέσματα του Πρωτοδικείου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά ο «χάρτης» του νέου δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, μολονότι η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Όσοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται με βεβαιότητα ετοιμάζουν ήδη τις θέσεις τους στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων του Μον Ρεπό.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, ο αριθμός των συμβούλων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας έχει μειωθεί στους 39, οι οποίοι μοιράζονται ως εξής: Στέφανος Πουλημένος 23 έδρες, Μερόπη Υδραίου 11 έδρες συμπεριλαμβανομένης της ίδιας, Λαϊκή Συσπείρωση 3 έδρες, Τάκης Μεταλληνός 1 έδρα, Γιώργος Καρύδης 1 έδρα.  

Μια πρώτη εικόνα έχει ήδη αρχίζει να διαμορφώνεται, αν και υπάρχει ακόμα πιθανότητα για «καραμπόλες» που θα γίνουν.

Οι θέσεις πάντως θα οριστικοποιηθούν από τα τελικά αποτελέσματα της πλήρους ενσωμάτωσης, ανάλογα με την εκλογική δύναμη του κάθε συνδυασμού, όπως θα βεβαιωθεί από το Πρωτοδικείο.​​​​​​​

Η πρώτη εικόνα 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εκλέγονται από τον συνδυασμό Εξαρχής του εκλεγμένου Δημάρχου οι:

Από τη Δ.Ε Κερκυραίων, οι Γιαννούλης Παντελής, Βραδής Νικόλαος, Στογιάννος Διαμαντής, Θεοτόκης Παναγιώτης (Τάκης), Σκούρτης Χρήστος, Νεράντζης Σπυρίδων, Καρδόνας Ανδρέας, Βλάσσης Θωμάς, Βουσολίνος Κωνσταντίνος, Χαλικιόπουλος Σπυρίδων, Τράνακα Αικατερίνη, Βλάχος Σπυρίδων του Παναγιώτη.

Από τη Δ.Ε Αχιλλείων οι Ανυφαντής Γεράσιμος - Σπυρίδων (Μάκης), Γαλάνης Σπυρίδων, Πουλημένος Μάκης, Παρελίων οι Αλαμάνος Ξενοφών, Ρίγγας Σπυρίδων, Φαιάκων η Φανή Τσιμπούλη και Φαϊτα Μιχαέλα, Παλαιοκαστριτών ο Μάζης Αχιλλέας.  

Στα Διαπόντια Νησιά, εκλέγονται από την Ερείκουσα ο Αργυρός Αναστάσιος, το Μαθράκι ο Αργυρός Σπυρίδων του Ευάγγελου και τους Οθωνούς ο Κασίμης Αναστάσιος του Αρσενίου.

Από τον συνδυασμό Κερκυραίων Δήμος - Κέρκυρα 2028 της απερχόμενης Δημάρχου εκλέγονται:

Από την Δ.Ε. Κερκυραίων η Μερόπη Υδραίου, ο Νίκος Καλόγερος, Δημήτρης Μεταλληνός, ο Χάρης Γιώτης, η Χρυσούλα Τόμπρου, Παναγιώτης Βαρούχας. Παρελίων ο Γιώργος Παντελιός, Αχιλλείων ο Γιάννης Σερεμέτης, Φαιάκων η Μαρία Ζερβού και Παλαιοκαστριτών ο Ραράκος Ευάγγελος.

Η Μερόπη Υδραίου ως επικεφαλής του συνδυασμού έχει τη δυνατότητα εντος 15 ημερών να δηλώσει άλλη Δημοτική Ενότητα εκτός της Κερκυραίων.

Οι τρεις σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι ο Γιάννης Μπορμπότης, Μυρσίνη Χαραλάμπους και Γεράσιμος Αρμένης από την Δ.Ε. Παρελίων.

Από τον συνδυασμό «Αλλάζουμε Ρότα» εκλέγεται ο επικεφαλής Τάκης Μεταλληνός και από τον Συνδυασμό «Κερκυραϊκή Συμμαχία» εκλέγεται ο επικεφαλής Γιώργος Καρύδης.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ