Σάββατο 20.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για τις σχολικές μεταφορές της Κέρκυρας

Σχολικές μεταφορές
22 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:40

Η Ένωση Γονέων Κεντρικής Κέρκυρας καλεί σε μαζική συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη και ώρα 11:00 στην πρώην Νομαρχία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενώ μας διαβεβαίωνε λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων ότι θα γίνουν πολύ σύντομα οι σχολικές μεταφορές, αυτό δεν το έκανε. Έπειτα από συνάντηση που είχαμε μαζί τους, Ένωση Γονέων κεντρ. Κέρκυρας, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, μας υποσχέθηκαν ότι την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη θα γίνουν τα περισσότερα σχολικά δρομολόγια, ούτε πάλι τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Κι όμως, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε από Δευτέρα μόνο 29 από τα 165 δρομολόγια!

Περίπου 3.000 μαθητές δεν μετακινούνται με σχολικά λεωφορεία εδώ και δύο εβδομάδες. Και η απαράδεκτη αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί όπως φαίνεται για πολύ ακόμα.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις σας και η ασυδοσία σας - μας θυμώνουν. Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να είναι στο δρόμο και να χάνουν τις ώρες των μαθημάτων τους. Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να μένουν σπίτι ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο τους.

Τόσο το υπουργείο όσο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι εν έτει 2023 υπάρχουν παιδιά εκτός σχολείου λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων! Εκτός και αν η κα. Κράτσα, η Περιφερειακή Αρχή και το Υπουργείο Παιδείας θεωρούν ότι οι γονείς έχουν την δυνατότητα να διανύουν 90 χλμ. τη μέρα (με επιστροφή) για να μεταφέρουν λόγου χάρη τα παιδιά τους από την Λευκίμμη στο Μουσικό σχολείο!

Είστε υπεύθυνοι μαζί με το υπουργείο Παιδείας και εμπαίζετε εμάς και τα παιδιά μας!

Η Περιφερειακή Αρχή να βρει λύση τώρα! Όσο το δικαίωμα της μεταφοράς των παιδιών μας είναι εμπόρευμα, αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Οριστική λύση οι ασφαλείς δημόσιες μεταφορές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν αποφάσεις ώστε να συμμετέχουμε μαζικά σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη και ώρα 11:00 στην πρώην Νομαρχία.

Ελπίζουμε να βρούμε την κα. Περιφερειάρχη στη θέση της!

Κέρκυρα, 22/9/2023

Το ΔΣ της Ένωσης