Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

88χρονος μπέρδεψε τα ρεύματα κυκλοφορίας στην Ιόνια Οδό

Αστυνομία Ηπείρου
31 Ιανουαρίου 2017 / 11:38

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Ένας 88χρονος Γιαννιώτης, ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του για την Αθήνα, παρόλα αυτά δεν ακολούθησε

τη διαδρομή της Ιόνιας Οδού στην Αμφιλοχία, αφού είχε στο μυαλό του την παλιά διαδρομή και στην παράκαμψη του Αγρινίου, μπήκε στην Ιόνια Οδό από λάθος ρεύμα, καταλήγοντας να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Πρόκειται για ευτύχημα το ότι δεν προκλήθηκε ατύχημα.
Όπως προέκυψε, ο 88χρονος, ο οποίος έχει άνοια, έφυγε κρυφά απο το σπίτι του το πρωϊ της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου και λόγω του ότι οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα, οι Αστυνομία του Αγρινίου κατάφερε να τον εντοπίσει το μεσημέρι. Μάλιστα, δεδομένου οτι η Ιόνια Οδός είναι κλειστή απο τους αγρότες, ο ηλικιωμένος άνδρας διέσχισε την Άρτα και συνέχισε οδηγώντας στην εθνική Ιωαννίνων - Αντιρρίου.
Η οικογένειά του, αφού αντιλήφθηκε την πολύωρη απουσία του, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία Ιωαννίνων,  η οποία άρχισε έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν και οι αστυνομικές αρχές όλων των γειτονικών νομών.
Τελικά ο 88χρονος εντοπίστηκε απο τους αστυνομικούς της Τροχαίας Αμφιλοχίας, ύστερα απο τηλεφωνήματα οδηγών που κυκλοφορούσαν στην Ιόνια Οδό και ανησύχησαν, καθώς έβλεπαν τον ανέμελο παππού να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα του αυτοκινητόδρομου, με προορισμό το Αντίρριο. Ευτυχώς όχι σε μεγάλη απόσταση απ τον κόμβο Κουβαρά, όπου, έγινε ο αρχικός εντοπισμός του, ο 88χρονος, οδηγήθηκε στην Τροχαία Αμφιλοχίας, όπου έπσευσαν οι συγγενείς για να τον... παραλάβουν.