Σάββατο 02.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Αλεξάκη στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
09 Σεπτεμβρίου 2023 / 18:23

"Μέσα από τη συζήτηση με γιατρούς και προσωπικό, αναδείχτηκαν τα προβλήματα έλλειψης σε ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και η τραγική κατάσταση των κτιριακών υποδομών του κέντρου"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Νέα Αρχή). Το πρωί της  Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023, κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», με επικεφαλή τον υποψήφιο δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Αλέξανδρο Αλεξάκη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης. Μέσα από τη συζήτηση με γιατρούς και προσωπικό, αναδείχτηκαν τα προβλήματα έλλειψης σε ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και η τραγική κατάσταση των κτιριακών υποδομών του κέντρου. Το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης λειτουργεί με τα παραπάνω προβλήματα για πολλά χρόνια. Η κατάσταση όμως το τελευταίο διάστημα έχει πάρει οξύτατες διαστάσεις. Η πολυετής αδιαφορία της πολιτείας σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ωθεί τον τομέα της Υγείας στον Νότο στην πλήρη απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της.

Εντοπίστηκαν ρωγμές σε αρκετά σημεία του κτιρίου και θα πρέπει άμεσα να γίνει έλεγχος σχετικά με την στατικότητα του. Άμεσα θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί με πλήρωμα το ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας για να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις που προσβάλλουν την ανθρώπινη ζωή, την δημόσια υγεία και εγκυμονούν τεράστιους κίνδυνους για τις ζωές των συνανθρώπων μας. Καταστάσεις και συνθήκες, οι οποίες προσβάλουν την Νότια Κέρκυρα, τους  κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της. Το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν υποσχέσεις για άμεσες παρεμβάσεις και προσλήψεις. Βγήκαν δελτία τύπου για «δωρεές» που θα ξεπερνούσαν τις 80.000 ευρώ και περιμέναμε πραγματικά να δούμε μια άλλη εικόνα. Η ανταπόκριση της πολιτείας αλλά και της Δημοτικής αρχής σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, κρίνεται ανεπαρκής και αναποτελεσματική.

Η υγεία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού, αλλά και για τη διατήρηση σταθερής και αδιάλειπτης οικονομικής και κοινωνικής προόδου. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του Εθνικού συστήματος υγείας στον τόπο μας. Στόχος της Πολιτείας θα έπρεπε να είναι η συνεχής αναβάθμιση των κέντρων υγείας, ώστε αυτά να καταστούν πρότυπα κέντρα Οικογενειακής Ιατρικής.

Θέση της παράταξής μας είναι ότι η Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας, επομένως και στο Δήμο μας, θα πρέπει να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και ΙΣΟΤΙΜΑ προς όλους τους πολίτες. Δεσμευόμαστε ότι ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση στο κεντρικό κράτος, ώστε το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης να αποτελέσει το κέντρο αναφοράς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί μας.

ΦΩΤΟ@ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ