Κυριακή 10.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Υπερηφάνεια για το έργο που επιτελεί το Σχολείο των Φυλακών της Κέρκυρας

Δημήτρης Μπιάγκης
05 Σεπτεμβρίου 2023 / 12:53

Για την ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Κινητικότητας του ΕRASMUS+

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θερμά συγχαρητήρια δίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης στους εμπνευστές της ιδέας, το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου αλλά και στον δραστήριο Σύλλογο Στήριξης του Σχολείου:

«Η ένταξη του Σχολείου των Φυλακών της Κέρκυρας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Κινητικότητας KA122-ADU του ΕRASMUS+, αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη, πως το δέντρο της γνώσης, παρά τις δύσκολες συνθήκες και την αδιαφορία της επίσημης πολιτείας, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει να ανθεί μέσα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κέρκυρας.

Το πρόγραμμα που έχει στόχο τη βελτίωση των εκπαιδευτικών πρακτικών στην εκπαίδευση των κρατουμένων προβλέπει σημαντικές δραστηριότητες και είναι δεδομένο πως θα βελτιώσει την εκπαιδευτική διαδικασία και πρακτική εντός των ορίων των Φυλακών.

Θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές της ιδέας, το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου αλλά και στον δραστήριο Σύλλογο Στήριξης του Σχολείου που αποδεικνύει καθημερινά, πόσο σημαντικό έργο επιτελεί απούσας της απόμακρης Πολιτείας. Ας ελπίσουμε μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα, από τους «Ψίθυρους στο Πανόπτικον» να ακουστεί η κραυγή αγωνίας για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών».