Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ρόδη και το μαρτύριο της σταγόνας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
24 Αυγούστου 2023 / 11:26
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Το βάθος του αντάρτικου, των διαδοχικών παραιτήσεων και της αμφισβήτησης φτάνει άραγε μέχρι το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό;

Η δοκιμασία που υφίσταται η Ρόδη Κράτσα προκαλεί πονοκεφάλους, που φθάνουν μέχρι το Μαξίμου. Η σταδιακή καθημερινώς παραίτηση των στελεχών του επιτελείου της περιφερειάρχου μοιάζει σχεδιασμένη. Ούτως ή άλλως προκαλείται έτσι μεγαλύτερη αρνητική εντύπωση λόγω και της χρονικής εγγύτητας προς τις εκλογές, και τούτο ανεξαρτήτως της επιχειρηματολογίας των παραιτηθέντων. Προχθές ο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, χθες ο χωροταξίας, σήμερα θρυλείται πως θα υπάρξει μια ακόμα παραίτηση αντιπεριφερειάρχη! Όλα αυτά εκτός της περιφερειακής και τοπικής διάστασης, παίρνουν μια πολιτικότερη μορφή, σίγουρα πάντως εντάσσονται στο εσωτερικό πλαίσιο των σχέσεων των ανθρώπων του κυβερνώντος κόμματος, του προσφάτως θριαμβεύσαντος. 

Εκτός των διαχειριστικών κ.α. προσωπικότερων αντιθέσεων, η υπόθεση παραπέμπει και στο ίχνος της εσωκομματικής προέλευσης, πυροδοτώντας συλλογισμούς και σενάρια, που ξεπερνούν τις προσεχείς εκλογές. Κι αν στις δημοτικές εκλογές είθισται μεγαλύτερη ανοχή και απόσταση από τις κομματικές ντιρεκτίβες για λόγους πολυσυλλεκτικότητας των συνδυασμών, οι περιφερειακές κάλπες κρίνονται ως αμιγώς πολιτικές/κομματικές. Άλλωστε με το χρώμα των δικών τους αποτελεσμάτων βάφεται ο χάρτης το βράδυ των αποτελεσμάτων.

Η ΝΔ του Μητσοτάκη μπαίνει σ' αυτήν την αναμέτρηση με το απόλυτο των 12+1 Περιφερειών. Η όποια απόκλιση στις 8 Οκτωβρίου θα μπορεί να θεωρηθεί και ήττα μεγαλύτερης σημασίας από την τοπική/περιφερειακή. Ήδη οι κυριακάτικες διαρροές στον φιλικό Τύπο αναφέρονται στον στόχο του Μαξίμου για δέκα Περιφέρειες. Εκτός δηλ. του Ιονίου, της Δυτ. Μακεδονίας και του Βορείου Αιγαίου.

Και ενώ κανείς ποτέ δεν έμαθε το τεκμήριο της νέας επιβεβαίωσης στην υποψηφιότητα Κράτσα από τον πρωθυπουργό, η εμπλοκή διακεκριμένων στελεχών της παράταξης σε Περιφέρεια και κεντρικό Δήμο σε αντάρτικα σχήματα εντυπωσιάζει. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι συμπτώσεις τα κάνουν να υπηρετούν με τις σταδιακές παραιτήσεις τους άλλα σχέδια, που απειλούν με ασφυξία την επίσημη επιλογή! Εκτός και αν επιχειρείται να υπάρξει εξέλιξη πριν από το πέρας της προσθεσμίας κατάθεσης των ψηφοδελτίων!

Οι βασανιστές έδεναν το θύμα τους σε μια επίπεδη επιφάνεια και κάλυπταν το πρόσωπό τους με ένα πανί. Στη συνέχεια έριχναν νερό πάνω από το ύφασμα με μικρά διαλείμματα. Το θύμα είχε έτσι την αίσθηση ότι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και πνίγεται. (google search).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.