Τετάρτη 06.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οριστικά στις 10 Σεπτέμβρη πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής

Γ΄ Εθνική
22 Αυγούστου 2023 / 17:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο θα το εκπροσωπήσουν ως γνωστόν, η ΑΕ Λευκίμμης για 7η συνεχόμενη χρονιά και ο Αστέρας Πετριτή για 2η συνεχόμενη.

ΑΘΗΝΑ. Συνήθως ο προγραμματισμός της ΕΠΟ με την ημερομηνία για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, σπάνια τηρείται. Το έχουμε δει σχεδόν κάθε χρονιά τουλάχιστον την τελευταία πενταετία. Για τη νέα σεζόν 2023-24 βλέπουμε ότι κάτι αλλάζει και η ημερομηνία που έχει δώσει η ΕΠΟ για έναρξη 10 Σεπτέμβρη θα ισχύσει. Αυτό επειδή φέτος για πρώτη φορά το πρωτάθλημα θα γίνει σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων, θα έχουμε 34 αγωνιστικές και δεν βγαίνουν διαφορετικά οι ημερομηνίες.

Το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο θα το εκπροσωπήσουν ως γνωστόν, η ΑΕ Λευκίμμης για 7η συνεχόμενη χρονιά και ο Αστέρας Πετριτή για 2η συνεχόμενη.

 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για την έναρξη του πρωταθλήματος


«Έναρξη στις 10 Σεπτεμβρίου για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη, σε συμμετοχή, διοργάνωση εθνικής εμβέλειας. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους και θα συμμετέχουν 72 ομάδες, 18 σε κάθε όμιλο, οι οποίες θα αναμετρηθούν σε 34 αγωνιστικές.
Στη Super League 2 θα προβιβαστούν οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις ομάδες, χωρίς τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου. Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υποβιβαστούν απευθείας στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ οι επτά τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου. Επιπλέον θα υποβιβασθούν δύο ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: η ηττημένη του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και η ηττημένη του μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.
Οι παραπάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα που θα οριστούν από την Επιτροπή Διοργανώσεων, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση. Αν και στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες».

 

Να σημειώσουνε ότι η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα και τις ημερομηνίες που θα διεξαχθεί κάθε αγωνιστική 10 Σεπτέμβρη η 1η αγωνιστική και 28 Απρίλη 2024 η 34η.

Το πρόγραμμα (1ης αγων.)

Κυριακή 10/9/2023 ώρα 16.00

Αστέραςς Πετριτή – Θεσπρωτός

ΑΟ Νέας Αρτάκης – ΑΕ Λευκίμμης

Κιλελέρ – ΠΟ Φήκης

Αναγέννηση Άρτας – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

Θύελλα Κατσικά – Πιερικός

Σβορώνος – Εορδαϊκός

Βατανιακός - Καστοριά

ΑΟ Τρίκαλα – Ζάκυνθος

Αστέρας Σταυρού - Μαγνησιακός

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκα το 1979 στην «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ήμουν στην τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια.