Παρασκευή 22.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελλάς Αρένα!

EDITORIAL
08 Αυγούστου 2023 / 19:36
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Θα ήταν εξοργιστικό αν δεν ήταν τόσο λυπηρό, στα όρια της απελπισίας. Άλλη μια δολοφονία νέου από Ναζί καμουφλαρισμένους σε οπαδούς ομάδας.

Τη χειρότερη εκδοχή των στρατών, που συγκροτούνται στο πλαίσιο της οικουμενικής και εδώ μπίζνας δουλεμπορίου πολυτελείας, μαζί με τον τζόγο που εγγυάται υψηλές αποδόσεις. Κι όλα αυτά στο όνομα τάχα μου δήθεν μου της άλλοτε αθλητικής άμιλλας, που λεηλατείται για να ντύσει ιδεολογικά αυτήν την σύγχρονη αρένα με τα απωθημένα της φτωχολογιάς, της κουλτούρας της γειτονιάς, της προσφυγιάς κοκ.

Να υπηρετήσει την ανάγκη του καθενός να ανήκει κάπου. Να τον συνδέει με τον πατέρα και τον παππού του. Να ζει λίγες ή και περισσότερες ώρες μέσα στον μύθο, ξεφεύγοντας από μια πραγματικότητα, που επιστρέφει εκδικητικά με τις αναμετρήσεις των στρατών, τις εν θερμώ και εν ψυχρώ δολοφονίες!

Πάμπλουτοι άνθρωποι ηγούνται αυτών των ισχυρών «κρατιδίων», σείοντας την ισχύ των πληθυσμών που επηρεάζουν, προϋπόθεση αναπαραγωγής της ισχύος και της μπίζνας. Το μαζικό αυτό σύνδρομο της Στοκχόλμης μάλιστα, κάνει φτωχούς ανθρώπους να αυτοϊκανοποιούνται από την ισχύ που εκπέμπεται στο πέρασμα της πολυτελούς θαλαμηγού του πλούσιου και στην είδηση για την επιχειρηματική του επέκταση, που ερμηνεύεται και σαν περαιτέρω ενίσχυση της δικής μας φενακισμένης συνείδησης. Της υπερτιμημένης κατίσχυσης επί των «αιωνίων» αντιπάλων μας στο καφενείο! Τραγωδία!

Όσο για την επιστροφή της κανονικότητας, τι να πει κανείς; Ενώ το μαχαίρι θάφτανε στο κόκκαλο όταν επί ημερών Δένδια ανατινάχτηκαν αποθήκες πυρομαχικών στα όρια του κατοικημένου Βόλου, τώρα επί των ημερών του αντικαταστάτη του αποπεμφθέντα Μηταράκη, Οικονόμου, θα πρέπει να ξαναφτάσει στο κόκκαλο για τις ευθύνες πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας στην περίπτωση της αιματηρής εφόδου των Κροατών. Και ενώ οι πολιτικοί τελικά τη γλυτώνουν, απολαμβάνοντας την ελληνικώς συστημική ασυλία, η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι η κανονικότητα είναι μια ουρανομήκης μπούρδα, εξαιρετικά επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται στα Τέμπη, τις φωτιές, τη Ν. Αγχίαλο, τη Ν. Φιλαδέλφεια. Ναι και στο Μάτι και στη Μάνδρα κοκ. Πυκνώσανε οι κανονικότητες!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.