Κυριακή 10.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καμπάνια για το ασφαλές της τουριστικής Κέρκυρας, ζητάει ο Αυλωνίτης

το Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχο Δημήτρη Γεωργανά, με αφορμή την έναρξη, από 1ης Μαΐου, της αντιπυρικής περιόδου και των αναγκών που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κέρκυρα. Ο κ. Γεωργανάς ευχαρίστησε για την επίσκεψη και παρείχε ενημέρωση στον βουλευτή, παρουσία και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας Νίκου Κολοβού
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
24 Ιουλίου 2023 / 16:05

Σχέδιο διαχείρισης κρίσεων ζητάει ο βουλευτής αλλά και την προβολή του κερκυραϊκού τουρισμού για να μην σκιαστεί από την στάχτη της φωτιάς στον ορεινό Παντοκράτορα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εκκένωση περιοχών μόνο δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα και την Κυριακή έγινε φανερό ότι δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο, με αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, βιαστικές και επιπόλαιες αποφάσεις διαχείρισης της κρίσης, ταλαιπωρία για τους κατοίκους και επισκέπτες, που περιφέρονταν από τα γήπεδα στο Δημοτικό Θέατρο και ξανά αντιστρόφως .

... Παρατηρώ δημοσιεύματα στον ξένο τύπο για τις πυρκαγιές στο νησί μας κι επειδή είναι χρέος όλων μας να μην αφήσουμε το εισόδημα των ανθρώπων που ασχολούνται με την τουριστική οικονομία να θυσιαστεί ως παράπλευρη απώλεια, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι Δήμοι της Κέρκυρας πρέπει να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να καταστήσουν σαφές  ότι η Κέρκυρα είναι ένας απολύτως ασφαλής προορισμός. Χρειάζεται μια έκτακτη και στοχευμένη καμπάνια δημοσιότητας που θα καταδεικνύει ότι η Κέρκυρα είναι ένας προορισμός πλήρως λειτουργικός, στις πύλες εισόδου, στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, στους χώρους φιλοξενίας και εστίασης.

Αν θέλουμε να μην θρηνήσουμε θύματα, να μην πονέσουμε για απώλειες περιουσιών και φυσικού περιβάλλοντος, ΑΜΕΣΑ πρέπει να καταρτιστεί ένα συνολικό  σχέδιο διαχείρισης κρίσεων. 

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ