Σάββατο 02.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μη σε φοβίζει ο πόλεμος*

editorial
05 Ιουλίου 2023 / 18:37
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Αναρρωτιέται κανείς πόσο μας αφορά, εδώ στην Κέρκυρα, η απόφαση για την έκτακτη στελέχωση των Υπηρεσιών ΕΚΑΒ από πυροσβέστες και επαγγελματικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων;

Και τούτο διότι, μάλλον όσο τουλάχιστον αφορά στους στρατιωτικούς οδηγούς, αυτοί θα πρέπει να μετατεθούν στην Κέρκυρα από τις Μονάδες τους σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Να υποθέσουμε πως η Δ/νση του ΕΚΑΒ στα Γιάννενα θα έχει ήδη μεριμνήσει για την καταγραφή των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό ώστε να αντιστοιχηθούν οι νέοι οδηγοί με τα αυτοκίνητα του στόλου, βεβαίως και αυτά που επιχειρούν στην Κέρκυρα.

Και γιατί παρακαλώ, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) κι όχι κανονική νομοπαρασκευή από τη Βουλή των Ελλήνων; Αυτές οι έκτακτες παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας υποτίθεται πως νομιμοποιούνταν την περίοδο των περιορισμών της πανδημίας, τώρα όμως γιατί έτσι; Διότι είναι καλοκαίρι και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και πιεστικές, θα απαντήσει ο καλοπροαίρετος. Και πότε ακριβώς μάθαμε πως και φέτος μετά την Άνοιξη θαρθεί το καλοκαίρι; Τον Ιούλιο;

Πάνε χρόνια, πολλά χρόνια, που η Κέρκυρα φωνάζει για τις κραυγαλέες ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε προσωπικό αλλά και για τις συνέπειες του ερμαφρόδιτου διοικητικού κέντρου της ελλειπτικής Περιφέρειας Ιόνιων νησιών, όπου δεν εδρεύουν υποχρεωτικά οι αποκεντρωμένες κρατικές Υπηρεσίες, της υγείας συμπεριλαμβανομένης. Η κερκυραϊκή αυτή διαμαρτυρία για τις ελλείψεις με τις συνέπειες τους στον σχεδιασμό και την λειτουργία των Υπηρεσιών, πάει τουλάχιστον τριάντα χρόνια τώρα. Την αποκατάσταση αυτής της διοικητικής αναπηρίας με την επανίδρυση περιφερειακής Δ/νσης Υπηρεσιών υγείας (ΥΠΕ Ιονίων Νήσων) υποσχέθηκε ο αρχηγός τότε της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές του 2019. Τελικώς θριάμβευσε και στις εκλογές του 2023 δίχως να χρειασθεί να υλοποιήσει την υπόσχεσή του.

Μήπως αν του το ξαναθυμίσει ο Γκίκας, εκδόσει μια ακόμα ΠΝΠ για την επανίδρυση εδώ ΥΠΕ; Και 'μεις τότε δεν θα διαμαρτυρηθούμε για την κατά συρροή και μια ακόμα  παραβίαση της δημοκρατικής κανονικότητας στη νομοθέτηση επειγόντων και αναγκαίων μέτρων και κανόνων.

* Ρεμπέτικο του Στελλάκη Περπινιάδη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.