Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανάδειξη του ιστορικού αρχείου του Εργατικού Κέντρου από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (video)

Εργατικό Κέντρο
09 Ιουνίου 2023 / 14:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων επελέγη συμβολικά από την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας, προκειμένου να υπογραφεί το μεταξύ τους Μνημόνιο Συνεργασίας για την αρχειοθέτηση, συντήρηση, ψηφιοποίηση και παράδοση στην ιστορική έρευνα του ιστορικού αρχείου του Εργατικού Κέντρου.

Η εκδήλωση για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ντίνος Θεοτόκης», όπου φιλοξενείται το Αρχείο του Ε.Κ.Κ.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχειονομίας, καθηγητής Μανώλης Δρακάκης, ο υπεύθυνος του ιστορικού αρχείου Κώστας Ρούσινος και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ερευνητής Κώστας Θύμης.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.