Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή γονέων 12ου Δημοτικού στους «Φίλους του Βίδο» για το κάλεσμα της Κυριακής

Φίλοι του Βίδο
09 Ιουνίου 2023 / 13:32
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ζητούν να μην εκτεθούν τα παιδιά και να μην αμαυρωθεί η εκδρομή από αρνητικά γεγονότα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να μην συσχετιστεί η εκδρομή των παιδιών με πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου με επιστολή του προς τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Βίδο».

Στο  ευρύ κάλεσμα που έχει γίνει από τους φορείς για εξόρμηση στο νησί, προκειμένου να δοθεί ένα συμβολικό μήνυμα για την αποξένωσή του από τους Κερκυραίους, συμμετέχουν επίσης οι Σύλλογοι Άλσους Γαρίτσας, Προστασίας Περιβάλλοντος, Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων, San Giacomo, Προστασίας Δασιάς, Ελληνοσερβικής Φιλίας.

Η εξόρμηση αυτή ωστόσο συμπίπτει με την εκδρομή του 12ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα συμμετάσχει στην περιβαλλοντική καμπάνια της WWF «Υιοθέτησε μια παραλία»

Επιφυλάσσονται

Σκοπός της επιστολής του Συλλόγου Γονέων είναι - όπως αναφέρει-  να μην εκτεθούν τα παιδιά με φωτογραφίες ή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.

Οι γονείς υπογραμμίζουν επίσης ότι δεν επιθυμούν η εκδρομή να αμαυρωθεί από αρνητικά γεγονότα ή να συσχετιστεί με καμία πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, και προσθέτουν ότι επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ανήλικων παιδιών τους. 




ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.