Σάββατο 30.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός προγράμματος συνάντηση Κικίλια - Θεοχάρη με το Σωματείο Διασκέδασης Παλιάς Πόλης

Βασίλης Κικίλιας
08 Ιουνίου 2023 / 19:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Από Βορρά έως Νότο του νησιού οι περιοδείες των δύο υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με φόντο τη νέα εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, Κικίλιας και Θεοχάρης περιόδευσαν σήμερα από άκρη σε άκρη του νησιού. Οι επισκέψεις τους μοιράστηκαν στις εκτός πόλης περιοχές, με τον Χάρη Θεοχάρη να επισκέπτεται το Νότιο και τον Βασίλη Κικίλια το Βόρειο συγκρότημα, συνοδευόμενοι από τους Κερκυραίους συνυποψηφίους τους, αυτοδιοικητικούς και πολιτευτές. Μολονότι ο λόγος της επίσκεψής τους ήταν ο εκλογικός ορίζοντας και η κομματική συσπείρωση της ΝΔ, το χαρτοφυλάκιο που και οι δύο κατείχαν μέχρι πρόσφατα, οδήγησε πολλές από τις συζητήσεις με αυτοδιοικητικούς και επαγγελματίες, σε ζητήματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο. 

Ωράριο μουσικής

Μετά το τέλος των επισκέψεών τους, συναντήθηκαν με τα στελέχη του κόμματος και τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου στο ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο. Εκτός προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκεί συνάντηση με το Σωματείο Εστίασης και Διασκέδασης Παλιάς Πόλης. Τέθηκαν από τους εκπροσώπους του σωματείου θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους όπως η φορολογία των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά. Από τη συζήτηση δεν έλειψε βεβαίως το "καυτό" θέμα του ωραρίου μουσικής που έχει διχάσει την τοπική κοινωνία, με το ζητούμενο να είναι η χάραξη μιας κεντρικής πολιτικής που να ισχύει οριζοντίως σε όλες τις τουριστικές περιοχές.

Η περιοδεία Κικίλια - Θεοχάρη ολοκληρώθηκε με μια ανοικτή συνάντηση στην καφετέρια "Sette Venti" στο Λιμάνι, παρουσία της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα, των μελών της ΔΕΕΠ ΝΔ και φίλων της γαλάζιας παράταξης. Εκεί βρέθηκαν επίσης επαγγελματίες της Αλύπας για του γνωστοποιήσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό την οικονομική τους σχέση με τη μισθώτρια εταιρεία, το θέμα ωστόσο δεν πήρε άλλη έκταση λόγω προεκλογικής "ατμόσφαιρας".

Με όλες τις συζητήσεις να περιστρέφονται γύρω από το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών, τις συναντήσεις χαρακτήρισε ο αέρας αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα της νέας κάλπης, με τη «διπλή υπόσχεση μιας σταθερής, τολμηρής κυβέρνησης τετραετίας που θα πάει τη χώρα μπροστά». 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.