Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση συμμετοχής με προϋποθέσεις, ένα απίθανο σενάριο

ΜΠΑΡΑΖ Γ ΕΘΝΙΚΗ
08 Ιουνίου 2023 / 16:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ερχόμενη Κυριακή πέφτει η αυλαία των μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική για τον Όμιλο που συμμετέχει ο πρωταθλητής ΕΠΣ Κέρκυρας Θιναλιακός. Με βάση την ως τώρα βαθμολογία μόνο η Θύελλα Κατσικά έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, ενώ από την 2η θέση ως και την 6η (πέντε ομάδες).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ερχόμενη Κυριακή πέφτει η αυλαία των μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική για τον Όμιλο που συμμετέχει ο πρωταθλητής ΕΠΣ Κέρκυρας Θιναλιακός. Με βάση την ως τώρα βαθμολογία μόνο η Θύελλα Κατσικά έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, ενώ από την 2η θέση ως και την 6η (πέντε ομάδες).
Υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορεί να συμβούν, ακόμα και το απίθανο ο Θιναλιακός να βρεθεί στην 3η θέση, αλλά είναι ακραίο. Ας δούμε με βάση τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής τι θα έφερνε κάθε ομάδα στην πρώτη τριάδα.
Η 2η στον βαθμολογικό πίνακα Αναγέννηση Άρτας, ακόμη και με ήττα με ένα γκολ διαφορά στους Φιλιάτες από τον Άρη, θα κερδίσει την άνοδο και αυτό γιατί σκόρπισε 8-1 τον Θιναλιακό και η διαφορά τερμάτων μετράει στην κατάταξη. Αν χάσει με δυο γκολ διαφορά, θα περιμένει να μην κερδίσει το Μεσολόγγι τον Θιναλιακό για να εξασφαλίσει την άνοδο.
Η ΑΕ Μεσολογγίου με νίκη επί του Θιναλιακού ανεβαίνει. Αν έλθει ισόπαλη και κερδίσει ο Άρης την Άρτα μένει εκτός, εκτός και αν δεν κερδίσει ο Άρης οπότε θα είναι στη Γ΄ Εθνική τη νέα χρονιά. Σε περίπτωση ήττας από το Θιναλιακό κινδυνεύει νε μείνει εκτός ακόμα και από τον Θρίαμβο Λούρου, σε περίπτωση νίκης του.
Ο Άρης Φιλιατών μένει εκτός αν δεν κερδίσει την Άρτα, ή την κερδίσει με ένα γκολ διαφορά και παράλληλα το Μεσολόγγι κερδίσει τον Θιναλιακό. Αν ο Άρης Φιλιατών κερδίσει με δυο γκολ διαφορά την Άρτας, θα παίξει Γ΄ Εθνική τη νέα σεζόν.
Ο Θρίαμβος Λούρου με νίκη επί της Αστραπής ανεβαίνει, αλλά χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων, ήττα του Μεσολογγίου και να μην κερδίσει ο Άρης.
Ακόμα και ο Θιναλιακός με απίθανο σενάριο και συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να φτάσει στην 3η θέση. Βασική προϋπόθεση η νίκη με τέσσερα τουλάχιστον γκολ διαφορά επί του Μεσολογγίου και να μην κερδίσουν Άρης και Θρίαμβος Λούρου.
Απίθανα όλα αυτά, εκτιμούμε ότι Αναγέννηση Άρτας και ΑΕ Μεσολογγίου είναι κοντά στην άνοδο, αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ. Πέραν αυτού δεν είναι απίθανο μια ομάδα της πρώτης τριάδας για δικούς της λόγους να μην δηλώσει συμμετοχή, οπότε τη θέση της θα πάρει η επόμενη ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα.
Ακόμα όμως και να έλθουν «απίθανα» αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική και ο Θιναλιακός να ρεθεί στην 4η θέση, δεν γνωρίζουμε αν θελήσει να παίξει Γ΄ Εθνική. Η δήλωση του προέδρου κ. Χρ. Ανεμογιάννης που αναφέρει… «αισθανόμαστε πραγματικά στενάχωρα που δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, τη δυνατότητα ανόδου της ομάδας στη Γ Εθνική, ξεκαθαρίζοντας από νωρίς ότι η δήλωση συμμετοχής μας χωρίς προϋποθέσεις δεν θα ήταν δεδομένη», ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή και εκτιμούμε ότι έχει να κάνει, κυρίως με το γηπεδικό πρόβλημα, αφού δεν θα έχει έδρα το δικό του γήπεδο, αλλά φυσικά και τις οικονομικές δυνατότητες που θα υπάρξουν σε ένα τέτοιο (απίθανο αυτή τη στιγμή) σενάριο..
Δείτε το πρόγραμμα και τη βαθμολογία του Ομίλου, για να καταλάβετε τους συνδυασμούς που χρειάζεται κάθε ομάδα από τη 2η ως την 6η θέση για να βρεθεί στην τριάδα.
 
Πρόγραμμα (6η αγωνιστική)
Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 ώρα 17:00
Θρίαμβος Λούρου – Αστραπή Μεσοποταμίας
Άρης Φιλιατών – Αναγέννηση Άρτας
Θιναλιακός – Α.Ε. Μεσολογγίου
Ρεπό: Θύελλα Κατσικάς
 
Βαθμολογία
Ομάδες                                                αγ. τερμ. βαθ.
Θύελλα Κατσικά              6              8-3          12
Αναγέννηση Άρτας         5              12-4       9
ΑΕ Μεσολογγίου             5              3-4          8
………………………………………………………………
Άρης Φιλιατών                 5              10-5       6
Θρίαμβο Λούρου            5              2-3          5
Θιναλιακός                        5              5-13       5
Αστραπή Μεσ/μιας        5              3-11       3
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια