Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζική σύσκεψη του ΚΚΕ στην πόλη της Κέρκυρας

ΚΚΕ
08 Ιουνίου 2023 / 12:04

Ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΚΕ). Μαζική και μαχητική ήταν η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ στην πόλη της Κέρκυρας και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Την εισήγηση έκανε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Γιάννης Μπορμπότης, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης των εκλογών της 21ης Μάϊου και θέτοντας το πλαίσιο για την νέα πολιτική  εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας.
 
Όπως επισημάνθηκε, η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ με ανεβασμένα ποσοστά και ψήφους τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και στην Κέρκυρα, αποτελεί ένα σημαντικό θετικό βήμα μέσα σε ένα κατά τα άλλα αρνητικό συσχετισμό.

Το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αποτύπωση της ανόδου του κύρους του κόμματος, που επιτεύχθηκε με την καθημερινή και κοπιαστική δουλειά και παρέμβαση σε όλους τους χώρους, τα χωριά και τις γειτονιές στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας, για όσους παλεύουν για ένα αύριο αντάξιο των αναγκών και των δυνατοτήτων της εποχής.

Η επόμενη μέρα των εκλογών του Ιουνίου θα φέρει νέα μέτρα που θα δυσκολέψουν τις ζωές μας. Τα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι αξιολογήσεις για το πιάσιμο της «επενδυτικής βαθμίδας», οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα ματωμένα πλεονάσματα κλπ. θα βαρύνουν και πάλι το λαό.



Απέναντι σε όλα αυτά η μοναδική μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση θα προέλθει από το ΚΚΕ. Μόνο τις τελευταίες μέρες έχει πρωτοστατήσει σε αγώνες σε όλη τη χώρα στην κατεύθυνση της στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και των εργασιακών σχέσεων, της προστασίας της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια των funds, της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιπαλέψει αυτά τα μέτρα γιατί συμφωνεί μαζί τους. Το απέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Καλούμε όλους όσους στήριξαν το ΚΚΕ να το επαναλάβουν, όσους το σκέφτηκαν αλλά δεν έκαναν το βήμα να το κάνουν αυτή τη φορά. Να μην σπαταληθεί καμία λαϊκή ψήφος σε κόμματα «μίας χρήσης» που επιστρατεύονται για να αξιοποιηθούν σε διάφορα παιχνίδια στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού συστήματος και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Αυτό που πραγματικά θα μετρήσει και που θα δώσει ελπίδα στις 25 Ιουνίου θα είναι ένα ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ για να είναι ακόμη πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα.