Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση για το νεανικό διαβήτη στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Κέρκυρας

νεανικός διαβήτης
07 Ιουνίου 2023 / 18:29

"Μετά τη διάγνωση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 τα παιδιά, οι έφηβοι αλλά και οι οικογένειες τους, έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικά ιατρικά, επαγγελματικά και κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ένωση για το νεανικό διαβήτη- Γλυκιά Κέρκυρα). Μετά τη διάγνωση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 τα παιδιά, οι έφηβοι αλλά και οι οικογένειες τους, έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικά ιατρικά, επαγγελματικά και κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής. Η επιστημονική κοινότητα εστιάζει επίσης στα έντονα συναισθήματα που παρουσιάζονται στα μέλη της οικογένειας, ως απόρροια του πένθους μιας ανέμελης ζωής. Χρόνιες παθήσεις σαν τον διαβήτη ωθούν κάποιες οικογένειες να αποξενώνονται και να μπλοκάρουν σκέψεις και συναισθήματα, γεγονός που έχει τεράστιο κόστος στην σωματική και ψυχική υγεία των μελών τους.

Στην εκδήλωση θα προσεγγίσουμε τη «ζωή με το διαβήτη» μέσα από το πρίσμα των ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών που προκύπτουν στα μέλη τις οικογένειας, με στόχο να κατανοήσουμε το ρόλο των γονέων, τις συναισθηματικές δυσκολίες που φέρνει η αποδοχής της διάγνωσης αλλά και η καθημερινότητα με τον διαβήτη, και το πώς να διαχειριστούμε τις αντιδράσεις εκείνες των παιδιών ή των εφήβων που εμποδίζουν την θεραπεία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας.

Συντονιστής Ιατρός Θανάσης Μιχαλόπουλος FSCOPE Παθολόγος Διαβητολόγος

Ομιλήτριες: Ιατρός Κλαίρη Μανάτου Παθολόγος Διαβητολόγος "Ο ρόλος της ψυχολογίας στην ρύθμιση του Διαβήτη"

Άντζελα Νικήτα Ψυχολόγος "Η διαχείριση των ψυχολογικών προβλημάτων στο Διαβήτη" Θα ακολουθήσει συζήτηση.