Πέμπτη 18.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαίνια του Ι.Ν. του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (photos)

Ι.Μ. Κέρκυρας
06 Μαΐου 2023 / 15:27

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε και ιερά Λιτάνευσις της μικράς εικόνος της Αγίας Ειρήνης, καθώς και της αναστάσεως του Κυρίου μας, στους πέριξ δρόμους του Νοσοκομείου

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ι.Μ. Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων). Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου μετά την αθωωτική απόφαση και την πολύωρη εξέταση στο Δικαστήριο της Κέρκυρας του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ο Σεβασμιότατος μετέβη στο νεοανεγερθέντα Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος και του Αγίου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, μεταφέροντας τα ιερά μαρτυρικά λείψανα για τον εγκαινιασμό του ιερού ναού.

Ο Σεβασμιότατος χοροστάτησε και ομίλησε κατά τον εσπερινό, αναφερόμενος στο μαρτύριο της Αγίας Ειρήνης, και το ιστορικό της ανεγέρσεως του ιερού ναού, τις δυσκολίες και τις προσπάθειες, τις οποίες κατέβαλε ο ίδιος προσωπικά προκειμένου να αναγερθεί ο ιερός ναός.


Σήμερα, στην κυριώνυμη εορτή της Αγίας Ειρήνης, ο Σεβασμιότατος χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε τα εγκαίνια, καθιερώνοντας το ιερό θυσιαστήριον και αγιάζοντας ολόκληρο τον ιερό ναό.

Στην πορεία της τελετής, εξηγούσε στο εκκλησίασμα τα τελούμενα, προκειμένου να συμμετέχουν όλοι οι άνθρωποι.

Μετά τον καθαγιασμό, τέλεσε και την πρώτη αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί του νέου θυσιαστηρίου.

Παρόντες πέραν του εκκλησιάσματος, ήταν σύσσωμη η Διοίκηση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η Διοικήτρια κ. Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου.


Επίσης, ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός, η αντιπεριφερειάρχης κ. Μελίτα Ανδριώτη, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Φλώρος, οι Διοικητές της στρατιωτικής, Αστυνομικής, Λιμενικής και Πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και ο αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών αδελφών μας κ. Γεώργιος Αλτουβάς.

Στο τέλος ο Σεβασμιότατος, μίλησε για την σημασία των εγκαινίων ενός ιερού ναού, ο οποίος ουσιαστικά καθαγιάζεται, καθώς ο αρχιερεύς επικαλείται την χάριν του Αγίου Πνεύματος, και γίνεται όλος φως, και εγκαθίσταται η Χάρις του Θεού, προκειμένου να τελεσιουργούνται επί της καθαγιασμένης Αγίας Τραπέζης, τα φρικτά μυστήρια της Θείας Ευχαριστίας.

Επίσης, εξήρε την αναγκαιότητα του ιερού Ναού στο νοσηλευτικό ίδρυμα, προκειμένου οι ασθενείς να έχουν πλησίον τους την θρησκευτική υπηρεσία και τον εφημερεύοντα ιερέα, για να τους εξομολογήσει, να τους κοινωνήσει, και να τους συμπαρασταθεί.


Επιπλέον, η συμπαράσταση στους πτωχούς και ενδεείς αδελφούς μας, οι οποίοι θα νοσηλεύονται στο ίδρυμα, είναι απαραίτητη ανάγκη και αποτελεί μέριμνα της τοπικής Εκκλησίας.

Ο κ Νεκτάριος, ευχαρίστησε εκείνους οι οποίοι προσέφεραν σημαντικά ποσά για την ανέγερση του ιερού ναού, καθώς και τον αρχιτέκτονα μηχανικό και την τεχνική υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία ασχολήθηκε με την ανέγερση του ιερού ναού. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε και ιερά Λιτάνευσις της μικράς εικόνος της Αγίας Ειρήνης, καθώς και της αναστάσεως του Κυρίου μας, στους πέριξ δρόμους του Νοσοκομείου.

Εις δε την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου, τελέστηκε δέησις υπέρ της υγείας των ασθενούντων και νοσηλευόμενων.