Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημερωτική επίσκεψη του Στέφανου Πουλημένου στις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Ιωάννη

Στέφανος Πουλημένος
06 Ιουνίου 2023 / 10:20

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Οικιστών και συζήτησε μαζί τους τα ανοικτά ζητήματα που απομένουν για να παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Στέφανος Πουλημένος). Ενημερωτική επίσκεψη στις Εργατικές Κατοικίες του Άη Γιάννη πραγματοποίησε το Σάββατο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Στέφανος Πουλημένος, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του συνδυασμού του «ΕΞΑΡΧΗΣ – Δύναμη Ευθύνης και Δημιουργίας».

Εκεί, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Οικιστών και αφού περιηγήθηκε τις γειτονιές του οικισμού, συζήτησε μαζί τους τα ανοικτά ζητήματα που απομένουν για να παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο από τον ανάδοχο στην ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και από αυτήν στους χρήστες του.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν:

- Η μεγάλη εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης του έργου αποχέτευσης των λυμάτων του οικισμού, μέσω του υπό κατασκευήν αγωγού προς τον ΒΙΟ.ΚΑ. του Σκάφωνα.

- Η πρόοδος των έργων με τα οποία αντιμετωπίζονται μικρής κλίμακας κατασκευαστικά προβλήματα και εκκρεμότητες στις όψεις των κτηρίων του οικισμού, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος Ιουνίου 2023.

- Οι προοπτικές κατασκευής σχολικής μονάδας, παιδικής χαράς και γηπέδου αθλοπαιδιών από τον Δήμο, σε χώρους όπου υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

- Η διαμόρφωση και ο εξωραϊσμός των κοινοχρήστων χώρων.

- Η μίσθωση των καταστημάτων που είναι έτοιμα προς χρήση και η παραχώρηση ενός οικήματος για την στέγαση του Συλλόγου των Οικιστών.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα διαμόρφωσης κοινωνικής συνοχής μεταξύ των κατοίκων του οικισμού και η σχέση τους με την τοπική κοινότητα του Άη Γιάννη.

Τον Στέφανο Πουλημένο συνόδευσαν εκεί, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φανή Τσιμπούλη και Σπύρος Ρίγγας αλλά και ο Φώντας Αλαμάνος, όλοι τους υποψήφιοι με τον συνδυασμό ΕΞΑΡΧΗΣ.