Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Βουλγαρία για Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού η ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

Ολυμπία Αναστασοπούλου
04 Ιουνίου 2023 / 19:22
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

«Κύριος στόχος της Ελληνικής Πολιτείας για την περίοδο 2023-2024 είναι η ενίσχυση της τουριστικής ανάκαμψης της χώρας που σημειώθηκε το 2022»

ΣΟΦΙΑ. Από τις 31/05 μέχρι τις 02/06 πραγματοποιήθηκε στη Σόφια (Βουλγαρία) η 68η Σύνοδος της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ- UNWTO). Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας ήταν η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, η οποία και προέδρευσε των εργασιών της Συνόδου. Η κ. Αναστασοπούλου δήλωσε:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για το θέμα μιας συγκεκριμένης Ατζέντας για την Ευρώπη, την ισχυρότερη Περιφέρεια του ΠΟΤ, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό που θα προέρχεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Οργανισμού (συνεισφορές μελών) για την επίτευξη των στόχων της Ατζέντας και του Σχεδίου Δράσης της, το οποίο θα είναι το αποτέλεσμα των συλλογικών μας εργασιών.

Μια ατζέντα για την Ευρώπη είναι αυτό που χρειαζόμαστε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να επιστρέψουμε προστιθέμενη αξία στα μέλη της Περιφέρειας της Ευρώπης, να υλοποιήσουμε έργα που θα τα ωφελήσουν άμεσα (όπως, για παράδειγμα, με την ανάπτυξη ικανοτήτων, τον τουρισμό ειδικού ενδιαφέροντος, την ενδυνάμωση ταλέντων, τους Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμών (DMOs) κ.λπ.), ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουμε λιγότερο προνομιούχες περιοχές της Ευρώπης και προσελκύουμε νέα μέλη». 


ΦΩΤΟ@ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Επιπλέον, σε συνάντηση που είχε με τον Βούλγαρο Υπ. Τουρισμού Ilin Dimitrov διερευνήθηκαν οι τρόποι της περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες στον τομέα του τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εντόπισαν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών και επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να εργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών τουριστικών σχέσεων και την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου συνεργασίας, όπως είναι οι τομείς του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας.

Ακόμη, επικεντρώθηκαν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά συζητήθηκε και  η υπογραφή κοινού σχεδίου δράσης που θα επισφραγίζει την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον κ. Merim Tenev για τη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία – BNR δήλωσε ακόμη ότι: «Κύριος στόχος της Ελληνικής Πολιτείας για την περίοδο 2023-2024 είναι η ενίσχυση της τουριστικής ανάκαμψης της χώρας που σημειώθηκε το 2022, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις προκλήσεις από τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, την κρίση στην Ουκρανία αλλά και από την αυξανόμενη ανάγκη για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.