Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΟΧΕ για το μπαράζ Άρη Νικαίας - Φαίακα Κέρκυρας

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
01 Ιουνίου 2023 / 16:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Φαίακας τη σεζόν που τελείωσε, αν και προσπάθησε να πάρει την 1η θέση στο 2ο Όμιλο της Α2 ανδρών για να επιστρέψει στην Handball Premier δεν τα κατάφερε, ήλθε 2ος μετά το Κιλκίς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Φαίακας τη σεζόν που τελείωσε, αν και προσπάθησε να πάρει την 1η θέση στο 2ο Όμιλο της Α2 ανδρών για να επιστρέψει στην Handball Premier δεν τα κατάφερε, ήλθε 2ος μετά το Κιλκίς. Με βάση όμως την προκήρυξη θα έπρεπε να δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο του 1ου Ομίλου (ήταν ο Άρης Νίκαιας), με τη νικήτρια ομάδα να έχει προτεραιότητα σε περίπτωση που υπάρξει κενή θέση στην κατηγορία. Αυτό συμβαίνει συχνά, αφού κάποιες ομάδες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα πολύ αυξημένα έξοδα την κορυφαίας κατηγορίας του χάντμπολ.
Το μπαράζ δεν έγινε, Φαίακας και Άρης Νίκαιας ζήτησαν να μην γίνει λόγω των τεράστιων εξόδων ενός τέτοιου αγώνα, ενημέρωσαν γι αυτό την Ομοσπονδία. Η ΟΧΕ με επιστολή της, την Δευτέρα 29 Μαΐου στον Άρη Νίκαιας και στον Φαίακα, τους ενημέρωσε για την απόφαση της σχετικά με τον μεταξύ τους αγώνα μπαράζ.
 
Η επιστολή της ΟΧΕ
 
Κύριε Πρόεδρε,
Κατόπιν του κοινού εγγράφου που λάβαμε από τα σωματεία σας και αφορά στην μη διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ, όπως αυτός προβλέπεται από την Ειδική Προκήρυξη της Α2 Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 2η θέση στους 2 ομίλους της κατηγορίας (ΓΝΟΝ Άρης – ΑΟ Φαίαξ) και μετά τη λήξη του πρωταθλήματος (για ενδεχόμενο συμπλήρωσης κενωθείσας θέσης στην ΗΡ 2023-2024) , σας ενημερώνουμε ότι:
Η ΔΕΠ/Ο.Χ.Ε. αποδέχεται το κοινό αίτημα σας, αντιλαμβανόμενη το οικονομικό θέμα που προβάλλετε , βασιζόμενη όμως και στην έγγραφη δέσμευση σας, ότι, εάν και εφόσον χρειασθεί η διεξαγωγή του αγώνα αυτού, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των 2 σωματείων οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της ΗΡ 2023-2024 , δίνοντας σας ένα εύλογο διάστημα 5 ημερών από την ημέρα ανακοίνωσης του.
 
Βέβαια όλο αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι για τις ομάδες, αφού αν μια χρειαστεί να παίξει στην Handball Premier, θα πρέπει να τα αλλάξει όλα, δεν θα έχει τον απαραίτητο χρόνο να προγραμματιστεί και σε ότι αφορά το ρόστερ, το προπονητικό τιμ, αλλά κυρίως τα οικονομικά. Είναι όμως αναγκαίο κακό ή καλό, θα το δούμε όταν θα έλθει η ώρα των δηλώσεων και πιθανόν του μπαράζ ανάμεσα σε Φαίακα και Άρη.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια