Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκαν τα AKOUSMATA 2023

AKOUSMATA 2023
31 Μαΐου 2023 / 09:25

Από τα Εργαστήρια ΕΡΗΜΕΕ και PEARL του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε η σειρά δράσεων υπό τον τίτλο AKOUSMATA που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνει και παρουσιάζει το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών [ΕΡΗΜΕΕ] σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παραστατικών Περιβαλλόντων στις Τέχνες [PEARL] στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Οι φετινές εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα το διάστημα από το Σάββατο 27 έως και την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 περιλάμβαναν συναυλίες, παρουσιάσεις εργασιών, διαλέξεις και σεμινάρια, ενώ ήταν ενταγμένες στον ευρύτερο κύκλο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του AKOYSMATA 2023 παρουσιάστηκαν συναυλίες ακουσματικής μουσικής στην Ιόνιο Ακαδημία το Σάββατο 27 και την Δευτέρα 29 Μαΐου, καθώς και συναυλίες ζωντανής ηλεκτροακουστικής μουσικής στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ τη Κυριακή 28 και την Τρίτη 30 Μαΐου. Επίσης πραγματοποιήθηκαν ηχητικές και άλλες εγκαταστάσεις στο Φουαγιέ της Ιονίου Ακαδημίας, όπως επίσης παρουσιάσεις εργασιών, σεμινάρια και διαλέξεις γύρω από θέματα ηλεκτρονικής μουσικής.

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του ΕΡΗΜΕΕ με ερευνητές και συνθέτες από την Αυστρία, τα AKOYSMATA 2023 φιλοξένησαν τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Linz, Martin Kaltenbrunner, επικεφαλής του Tangible Music Lab και διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος Postdigital Lutherie στο Institute of Media Studies στο ενώ λόγω Πανεπιστήμιο, καθώς και τον Enrique Mendoza, συνθέτη και διδάσκοντα στο ίδιο Πανεπιστήμιο, οι οποίοι παρουσίασαν έργα τους στις συναυλίες του Σαββάτου και πραγματοποίησαν σεμινάρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Στις εκδηλώσεις φέτος συμμετείχαν επίσης o Kωνσταντίνος Καραθανάσης, ο Δημήτρης Σάββα, η Agnese Banti και το σύνολο ηλεκτροακουστικής μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, ASABE
Την οργανωτική ομάδα στελέχωσαν οι Αντρέας Μνιέστρης, Θόδωρος Λώτης, Απόστολος Λουφόπουλος, Μηνάς Εμμανουήλ και Φίλιππος Θεοχαρίδης