Παρασκευή 22.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων του Βίδο στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

Βίδο
30 Μαΐου 2023 / 09:58

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023- Ο Σύλλογος θα βρίσκεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και θα ζητήσει να παρέμβει και να παρουσιάσει τα προβλήματα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΒΙΔΟ). Τέλη Μαΐου και τη κατάσταση στο Βίδο γίνεται όλο και πιο άσχημη. Ανύπαρκτη η συγκοινωνία, μονοπάτια που κλείνουν, ανύπαρκτη πυρασφάλεια, κατασκηνώσεις κλειστές για 6 χρόνια που ρημάζουν, λειτουργία του εστιατορίου που διώχνει του Κερκυραίους, εγκαταλειμμένες παραλίες.

Μετά από συνεχείς αναβολές, η συζήτηση για τη νησίδα Βίδο αποτελεί δεύτερο θέμα στην Ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 και ώρα 21:00

Τη συζήτηση του θέματος έχει ζητήσει η παράταξη «Εκκίνηση» και αποτελεί μια ύστατη αλλά πολύ καθυστερημένη ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα του Βίδο συνολικά.
 
Η δρομολόγηση του δημοτικού καϊκιού, η λειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων, οι όροι λειτουργίας του εστιατορίου/αναψυκτηρίου, ο καθαρισμός των ακτών και του νησιού, η πυρασφάλεια, κ.α. είναι μερικά από τα καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την φυσιογνωμία και τη χρήση της νησίδας η οποία δεν μπορεί παρά να είναι ανοικτή σε όλους του δημότες και επισκέπτες της Κέρκυρας, χωρίς όρους, περιορισμούς και τεχνάσματα.

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Βίδο» θα βρίσκεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και θα ζητήσει να παρέμβει και να παρουσιάσει τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια καθώς και τις προτάσεις του, ζητώντας από τη δημοτική αρχή καθαρές λύσεις για όλες τις λειτουργίες του Βίδο και εγγυήσεις για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του ως φυσική προέκταση της πόλης.

Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου αλλά και όλους τους δημότες που αγαπούν το Βίδο να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21:00. Οι λύσεις για τα ζωτικά προβλήματα της πόλης επιτυγχάνονται με την ενεργοποίηση και διεκδίκηση όλων των δημοτών.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος «Φίλοι του Βίδο» αποφάσισε να οργανώσει επίσκεψη στο Βίδο την Κυριακή 11 Ιουνίου. Θα υπάρξει συζήτηση με άλλους φορείς για συντονισμό και οργάνωση της δράσης και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση.

Να ξαναγίνει το Βίδο η παραλία της πόλης, οι κατασκηνώσεις των παιδιών μας, το νησί της ηρεμίας και της ξεγνοιασιάς για όλους.

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας
 
Κούρκουλος Γιάννης                                                        Παυλίδης Κωστής