Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επερώτηση της ΛΑ.ΣΥ. στην ΠΙΝ, για το στέγαστρο στο Νεοχώρι

ΛΑΣΥ
26 Μαΐου 2023 / 17:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλά είναι τα αθλητικά έργα που κατά καιρούς ανακοινώνονται στο νησί μας είτε από την ΓΓΑ, είτε από την ΠΙΝ είτε από τους Δήμους, αλλά δεν τα βλέπουμε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλά είναι τα αθλητικά έργα που κατά καιρούς ανακοινώνονται στο νησί μας είτε από την ΓΓΑ, είτε από την ΠΙΝ είτε από τους Δήμους, αλλά δεν τα βλέπουμε. Έχουμε συνηθίσει στις υποσχέσεις για αθλητικές υποδομές, όλες αποδεικνύονται ότι είναι «προεκλογικές», ξεχνιούνται την επομένη των εκλογών, για το λόγο και δεν γίνεται τίποτε.
Αφορμή για το σημερινό κείμενο, μια επερώτηση της ΛΑΣΥ (Ιονίων Νήσων) που αναφέρεται σε χρηματοδότηση στεγάστρου  στο γήπεδο μπάσκετ του Νεοχωρίου, στη Νότια Κέρκυρα, που μπήκε στον προϋπολογισμό του 2023. Το ερώτημα της ΛΑΣΥ είναι, τι ακριβώς ενέργειες έχει κάνει η ΠΙΝ ως σήμερα για το έργο.
Μάλιστα γίνεται αναφορά για την ομάδα μπάσκετ του Πήγασου Ν. Κέρκυρας, που έχει στις τάξεις της 130 παιδιά και προπονούνται σε ανοικτό γήπεδο, όταν ο καιρός το επιτρέπει, τονίζοντας ότι από… «υποσχέσεις, εξαγγελίες και εγγραφές στους Προϋπολογισμούς έχουμε πολλές, έργα όμως δεν βλέπουμε. Αναρωτιόμαστε αν το στέγαστρο στο γήπεδο Νεοχωρίου ακολουθήσει την πορεία του στεγάστρου στο ΕΑΚ Κέρκυρας».
Επίσης μιλάει για εμπαιγμό, εξαγγέλλονται  χρηματοδοτήσεις, έργα όμως δεν γίνονται, τονίζεται δε ότι… «το κλειστό Ν. Κέρκυρας είναι ακόμα μια εξαγγελία, ενώ το κλειστό στην Κέρκυρα είναι εγκαταλελειμμένο χωρίς καμία παρέμβασή εδώ και 25 χρόνια».
Την επερώτηση υπογράφουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΛΑΣΥ Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους, Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά.
Εμείς λέμε ότι είναι το 2ο σκέπαστρο που έχει βάλει στους προϋπολογισμούς της η ΠΙΝ, η ΛΑΣΥ σωστά αναφέρεται και σε αυτό που έταξε στον στίβο (στο ΕΑΚΚ) εδώ και δυο χρόνια. Τίποτα όμως δεν προχώρησε, όπως δεν προχώρησε κανένα αθλητικό έργο πνοής η Π.Ι.Ν. τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ούτε ΕΝΑ έργο, πολλά από τα οποία είχαν προγραμματιστεί και ψηφιστεί στους προϋπολογισμούς της ΠΙΝ τη προηγούμενη τετραετία. Λαμπρό παράδειγμα η χρηματοδότηση της εξέδρας στο γήπεδο Πετριτή, που ήταν έργο προγραμματισμένο από την προηγούμενη διοίκηση της ΠΙΝ και πριν λίγες εβδομάδες, η σημερινή διοίκηση το εξήγγειλε σαν δικό της. Και αυτό όμως είναι στα χαρτιά από τότε, με τις εκλογές στην Περιφέρεια να είναι σε λίγους μήνες και στον απολογισμό για τις υποδομές θα καταγραφεί  μηδενικό αθλητικό έργο πνοής για την Κέρκυρα.
Επειδή το κείμενο αναφέρετε κυρίως στη Νότια Κέρκυρα, να σημειώσουμε ότι 7 Ιούνη θα γίνουν αγώνες στίβου Δημοτικών σχολείων  Νότιας Κέρκυρας στη Λευκίμμη, στο γήπεδο όπου ΔΕΝ έχει ταρτάν και που παρά την υπόσχεση του Δημάρχου κ. Κ. Λέσση πέρσι ότι φέτος οι αγώνες θα γίνουν σε ταρτάν, μείναμε στην υπόσχεση. Κανένα έργο και εκεί, οι εκκρεμότητες πολλές (γηπ. Αγ. Νικολάου, Κλειστό Προπονητήριο, Εξέδρα Πετριτή, καμιά αντικατάσταση χλοοτάπητα στα γήπεδα Περιβολίου, Αγ. Ματθαίου που είναι απαραίτητα.    

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια