Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο εργατικό ατύχημα καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας (video)

Εργατικό ατύχημα
26 Μαΐου 2023 / 11:12
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σταμάτης Πελάης: «Η εντατικοποίηση της εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τραυματισμό υπέστη ένας εργαζόμενος σε ανελκυστήρα ξενοδοχεικής επιχείρησης, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης, ο οποίος επισημαίνει ότι πρόκειται για το τρίτο εργατικό ατύχημα με έντονο τραυματισμό, μέσα στα πολλά που γίνονται μικρότερα ή μεγαλύτερα. «Συνήθως καλύπτονται ή αποκρύπτονται επιμελώς» αναφέρει. 

«Αυτό το οποίο όμως καταγράφεται με σιγουριά, είναι ότι παρότι μετά το έγκλημα των Τεμπών σηκώθηκε μεγάλο ζήτημα σε ότι αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στην πραγματικότητα δεν έχουν λάβει πουθενά μέτρα αποτροπής του επαγγελματικού κινδύνου.

Η εργοδοσία για να μην έχει κόστος δεν καλύπτει προβηματικές καταστάσεις, η δουλειά είναι εντατικοποιημένη σε τέτοιο βαθμό που έχει ξεπεράσει κάθε όριο επομένως είναι εύκολο και το εργατικό ατύχημα και η ανθρώπινη ζωή δεν υπολογίζεται μπροστά στα κέρδη». 

Τέλος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κάλεσε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν άμεσα στα σωματεία τους κάθε πηγή κινδύνου που βλέπουν και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χαμηλώσουν τους ρυθμούς έντασης της εργασίας, που βάζουν την υγεία τους σε κινδύνους. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.