Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Μάρκου συγκέντρωσαν εθελοντικά χιλιάδες καπάκια για καλό σκοπό

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
26 Μαΐου 2023 / 09:25

Παρέδωσαν 10 μεγάλες σακούλες με πλαστικά πώματα, τα οποία μετά την ανακύκλωσή τους και με τα χρήματα που εξοικονομούνται, θα μετατραπούν σε αναπηρικά αμαξίδια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σωστό παράδειγμα δίνουν για ακόμη μια φορά οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρκου με την εθελοντική τους δράση. Χάρη στην πρωτοβουλία των 12 μαθητών της Ε’ τάξης, ολόκληρη η σχολική μονάδα συντονίστηκε για έναν καλό σκοπό, προκειμένου να συνδράμει στην πανελλήνια προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.
 
Χιλιάδες πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού, αναψυκτικών και απορρυπαντικών που θα κατέληγαν στη χωματερή, συγκεντρώθηκαν από τους 86 μαθητές του σχολείου τα οποία, μετά την ανακύκλωσή τους και με τα χρήματα που εξοικονομούνται, μετατρέπονται σε αναπηρικά αμαξίδια για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες.
 
Η αφορμή
 
Η δράση αναπτύσσεται για πρώτη φορά στο σχολείο, ωστόσο ο θετικός αντίκτυπος της πράξης τους στη ζωή άλλων ανθρώπων, άνοιξε το δρόμο για να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές. Η αφορμή δόθηκε, όταν οι μαθητές της Ε’ τάξης μαζί με την δασκάλα τους Αθηνά Μπανδέλη συζήτησαν για τον εθελοντισμό, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήριο Δεξιοτήτων».
 
Μετά από μια σύντομη έρευνα των μαθητών στο διαδίκτυο για την πανελλήνια δράση που έχει αναπτυχθεί με την συγκέντρωση πλαστικών πωμάτων, αποφάσισαν να αποτελέσουν ένας μέρος της αλυσίδας αυτής,κινητοποιώντας ωστόσο ολόκληρο το σχολείο. Με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε», πέτυχαν πολύ γρήγορα να συγκεντρώσουν χιλιάδες πλαστικά καπάκια που καθημερινά εναπόθεταν σε ένα κουτί που τοποθέτησαν στην είσοδο του σχολείου.


 
ΦΩΤΟ@ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΝΔΕΛΗ

«Η δράση προέκυψε αυθόρμητα με πρωτοβουλία των μαθητών της ε’ δημοτικού. Ενημέρωσαν όλες τις τάξεις του σχολείου και λίγο πριν το Πάσχα ξεκίνησε η συγκέντρωση των πωμάτων. Τα παιδιά έδειξαν ζήλο και οργανώθηκαν, ώστε να συγκεντρώσουν καπάκια και από τα καταστήματα του Ύψου. Παράλληλα, κατάλαβαν πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για το περιβάλλον», τόνισε στην «Ε» η κ. Μπανδέλη.
 
Γράμμα

Το ερώτημα ωστόσο που ετέθη στη συνέχεια ήταν για το που θα έπρεπε να παραδοθούν, ώστε η πράξη τους να πιάσει τόπο. Έτσι απέστειλαν ένα γράμμα στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και μέλος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας Ανδρέα Σκούπουρα, προκειμένου να τον προσκαλέσουν στο σχολείο τους και να ενημερωθούν περαιτέρω.



ΦΩΤΟ@ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΝΔΕΛΗ

Το κάλεσμα των μαθητών βρήκε θετική ανταπόκριση και ο Αντιδήμαρχος με την παρουσία του στο σχολείο παρέδωσε ένα μοναδικό μάθημα ζωής για την διαφορετικότητα και την αξία του εθελοντισμού και της ανακύκλωσης.  





ΦΩΤΟ@ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΝΔΕΛΗ

Οι μαθητές έγινε σοφότεροι, ενώ δεν παρέλειψαν να παραδώσουν και τις 10 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων γεμάτες με χιλιάδες καπάκια, ώστε να φτάσουν εκεί που πρέπει για να εξαργυρωθούν σε αναπηρικά αμαξίδια.  



 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ